In de jachthaven van Scheveningen aan de Hellingweg is een nieuw Italiaans restaurant geopend voor lunch en diner. Met de stijlvolle zaak Villani komt de lang gekoesterde droom uit van de gelijknamige Italiaanse familie.

De familie Villani kwam 35 jaar geleden naar Nederland en dit ondernemersgeslacht heeft altijd een actieve rol gehad in de horeca en meerdere zaken in Nederland opgezet. Kenmerkend is de gigan tische gastvrijheid waardoor vele gasten blijven terugkomen. Eigenaar Cosimo Villani en zijn zoon Pietro brengen in dit concept de passie over voor gastheerschap en authentieke smaakbeleving.

Proef Italië

Villani is net een paar maanden open. Pietro: “Dit nieuwe restaurant is eigenlijk een vervolgstap op mijn bekende restaurant Prosecco aan de Stevinstraat.” De combinatie van de moderne, stijlvolle en strakke inrichting heeft een industriële uitstraling en dat past in deze tijd. “Deze locatie is veel groter dan het vorige restaurant maar de intieme sfeer blijft, dat maakt ons restaurant uniek.” Hiermee wil Cosimo ook echt iets opbouwen, vooral voor de toekomst van zijn kinderen. De Italiaanse gastvrijheid is hier een beleving en het voelt als thuiskomen. “Dat is ook precies zoals mijn vader dat graag wil overbrengen. Gasten aten zich verrassen door verschillende gerechten, maar ze kunnen nu ook bij Villani lekker à la carte eten en de eenvoud en puurheid van de Italiaanse keuken proeven.”

Uitstekend gastheerschap

Van een ciabatta vitello tonato voor de lunch tot aan tortelloni al tartufo met zwarte truffel voor het diner, het is hier allemaal even lekker. Meer lezen over deze mooie plek? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 132 en 133 in de herfsteditie van LEVEN! Magazine.

Villani
Hellingweg 94c, Den Haag
T 070 219 61 96
www.villani.nl

Tekst Bo Vrolijk
Fotografie Arnold Veerkamp