SPITZ congres en event heeft zich in vijftien jaar tijd ontwikkeld tot het leukste organisatiebureau van Nederland. Als kers op de verjaardagstaart is het bureau onlangs verhuisd naar een prachtig pand met historie aan het Lange Voorhout.

Anouk Kamps en Marianne Dijkmans begonnen het congresbureau in 2003 vanuit huis. Ze hadden maar één doel voor ogen en dat was het beste bureau van Nederland worden. Met flink wat ervaring in managementfuncties bij de overheid en het bedrijfsleven durfden ze het aan om het net even anders te doen. Marianne Dijkmans vertelt: “Een congres of een event is een bijzondere communicatievorm. Natuurlijk gaat het om de inhoud, om het brengen van een boodschap, die moet overkomen, maar de vorm is minstens zo belangrijk. Wij zoeken naar het theatrale, het originele waardoor de inhoud wordt versterkt en de deelnemers vol energie en inspiratie naar huis gaan.”

Verborgen schatten

Hun creatieve concepten en adviezen blijken in goede aarde te vallen. Ondertussen hebben ze een indrukwekkend aantal opdrachtgevers, een dreamteam met tien medewerkers – allemaal slimme doeners – en zijn ze gevestigd aan de mooiste laan van Den Haag. “We wilden nummer één worden en nu zitten we op nummer een! Dit pand staat voor hoe wij opereren, het is vast geen toeval dat we hier terecht zijn gekomen. Het voormalige bankgebouw van Mees Pierson was donker en stoffig en moest helemaal gerenoveerd worden. Maar wij zagen de potentie van de verborgen schatten, zoals de originele kluizen met zware deuren en rijen kleine kluisjes met de sleutels er nog in. Plus de wetenschap dat Helene Kröller-Müller hier de eerste permanente tentoonstelling van moderne kunst in Nederland heeft gearrangeerd met een aantal Van Goghs uit haar eigen verzameling. Dat spreekt tot de verbeelding en inspireert ons om het anders, sterker en beter te doen.”

Persoonlijk commitment

Kamps en Dijkmans weten uit ervaring dat er een grote verantwoordelijkheid ligt op de schouders van hun opdrachtgevers. Lees er alles over door hier te klikken en snel verder te lezen op pagina 64 en 65 in de herfsteditie van LEVEN! Magazine.

SPITZ congres en event
Lange Voorhout 1, Den Haag
T 070 360 9794
www.spitz.nu

Tekst Lizzy De Wilde
Fotografie Louise Boonstoppel