Het Huygenskwartier in het oude centrum van Voorburg is een prachtig winkelgebied. De monumentale panden, de mooie winkels, de musea en de smaakvolle horecagelegenheden vormen samen met de parken aan de rand van de Vliet een adembenemend stukje Nederland.

Huygenskwartier Voorburg ligt als een soort parel verstopt midden in de drukke Randstad. De promenade van de Herenstraat en de omliggende straatjes, zoals de Kerkstraat, Franse Kerkstraat en Wielemakersslop, behoren tot het voetgangersgebied. Het geweldige aanbod van winkels, musea, kunst en horecagelegenheden met prachtige terrassen is verrassend en divers. Ook op de Parkweg kunnen mensen terecht voor beauty, gezondheid, lifestyle en goed eten. Wethouder Astrid van Eekelen: “Het is een uniek gebied dat in de top tien staat van schoonste winkelstraten van Nederland en daar zijn we bijzonder trots op. Samen met de ondernemers doen we ons uiterste best om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bewoners, bezoekers en toeristen. Het is ook nog eens heel goed bereikbaar; het ligt naast station Voorburg en parkeren is gratis.”

Toekomstplannen

Evenementen zoals de Santa Run, Heel Huygens Hapt, Vlietdagen, Walk in de Park, Jazz Culinair en de Open Monumentendagen zetten dit gebied nog extra op de kaart. In de toekomst – met de bouw van veel nieuwe woningen op de Binckhorst – zal de bedrijvigheid in de gemeente alleen maar toenemen.

“Er gebeurt hier zoveel in het mooie Huygenskwartier Voorburg. In de stuurgroep worden diverse onderwerpen met de ondernemers besproken. We schakelen snel met elkaar om de koers die wordt uitgezet samen te optimaliseren. Zo investeren we in leefbaarheid, veiligheid, cultuur en in uitstraling. Die inzet loont; afgelopen zomer ontvingen we 6% meer bezoekers dan het jaar daarvoor. Samen hebben we het doel om het Huygenskwartier Voorburg nog mooier te maken.”

Kijk voor meer informatie over Huygenskwartier op www.huygenskwartier.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 14 t/m 15 van LEVEN! Magazine #39