Samen met haar zus was zij pionier op het gebied van vastgoedstyling. Afgelopen jaar ging Gigi Loman alleen verder en volgde een periode van transitie en groei.

Je huis verkopen kan veel stress geven. Angst of het wel lukt en hoe lang het gaat duren of het nieuwe huis op tijd af is. En wat gaat er gebeuren als het huis niet op tijd verkocht wordt? Maar ook het opruimen van spullen. Wat houd je en wat neem je mee? Allemaal onzekere factoren die niet worden besproken bij de makelaar. Maar juist van essentieel belang om te komen tot een succesvol eindresultaat. Gigi heeft het afgelopen jaar een duidelijke koers uitgezet: het bedienen van een niche in de verkoop van huizen in het hogere prijssegment. “Ik neem mijn klanten op een persoonlijke manier, in hun eigen tempo, stap voor stap door dit voorbereidende verkoopproces,” legt Gigi uit. “Ik ga op zoek naar de juiste boedelopname partij. Als blijkt dat er behoefte is aan hulp bij het opruimen, dan kan ik klanten ontzorgen door kringloopwinkels of een opruimcoach in te schakelen. De makelaar heeft hier vaak geen tijd voor.”

Werk uit handen nemen

De klanten van de vastgoedstyliste zijn drukbezette, succesvolle mensen die hun huis willen verkopen, maar niet veel aanpassingen in hun tijdschema willen of kunnen doen. Gigi kan hen en de makelaar dan veel werk uit handen nemen. “Ik had laatst een opdrachtgever die zijn appartement in Den Haag wilde verkopen. Zijn vrouw en hij wonen zelf in het buitenland en zijn dus weinig in Nederland. Het appartement werd verhuurd, maar de huidige meubels pasten niet echt bij de uitstraling van een appartement in het hogere prijs­segment. Ik heb voor hem een analyse gemaakt welke doelgroep mogelijk geïnteresseerd zou kunnen zijn in het appartement. Daarnaast heb ik in kaart gebracht wat hun verlangens hierin zijn en vervolgens geïnventariseerd welke meubels weg konden, wat hergebruikt kon worden en wat voor achterstallig schilderwerk er nog was. Verkopers willen hier vaak geen geld aan uitgeven. Zij realiseren zich niet dat de kosten voor al dit voorbereidende werk vaak lager zijn dan de eerste verkoopprijsverlaging. Een stap die in de praktijk veel makkelijker wordt maakt. Een goed gepresenteerd huis kan leiden tot zes procent boven de vraagprijs.”

Harmonie

Het servicegerichte zit Gigi in de genen. Haar beiden ouders komen allebei uit Nederlands Indië. Hoewel het in het ouder­lijke huis altijd gezellig was, was het qua inrichting rommelig en ongeorganiseerd. “Als kind voelde ik de behoefte om in harmonie en schoonheid orde te scheppen. Dat deed ik door met meubels te schuiven en het kiezen van kleuren. Van dat talent heb ik uiteindelijk mijn beroep gemaakt. In mijn eigen inrichting is de behoefte aan balans ook terug te zien. Een fijne woonomgeving is zo belangrijk. Het maakt dat je zelf ook lekker in je vel zit.”

Meer informatie over Keukenhof kijk dan op www.bygigi.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 55 van LEVEN! Magazine #40