Dennis Weening is een druk baasje. Tijd om af te kicken na tien jaar RTL (o.m. Expeditie Robinson, So You Think You Can Dance) heeft hij niet. Een nieuwe lente wacht. Met presentatieopdrachten, het management van verschillende artiesten en een nieuw bedrijf: No Fronts Media.

Hoe Haags ben jij?

“Ik heb een ooievaar op mijn arm, dat zegt genoeg toch? Het is één van mijn zestien tatoeages. En ik heb nooit voor mijn carrière willen verhuizen, liever honderd­duizend keer in de file naar Amsterdam of Hilversum. Mijn vader was hoofduitvoerder in de bouw en kon heel Haags praten, nog steeds het mooiste accent. Ik ben geen praatjes­maker en verkoop geen bullshit. Ik ben gewoon mezelf en houd zeker van een grapje.”

Hoe was jouw Haagse jeugd?

“Ik ben geboren in de Anton de Haenstraat in het Valken­boskwartier. Als kind was ik altijd op straat aan het spelen: stoepranden, buskruit. In het weekend gingen we met mijn vader leuke dingen doen, naar de duinen, naar bunkers zoeken. School ging niet vanzelf; eerst mavo en havo en daarna meao. Ik had geen idee wat ik wilde worden. Ik ben heel gelovig opgevoed, daardoor ben ik jong getrouwd. Ik was 21 en leidde misschien een te serieus leven voor hoe ik me toen voelde. Ik kreeg een baan in de binnendienst bij een verzekeringsmaatschappij, maar werken van 9 tot 5 bleek niets voor mij. Ik werd ontslagen. Na mijn scheiding stopte ik met het geloof. Dat betekende een nieuw leven en ik ging op zoek naar een creatievere baan.”

En wat moet Den Haag vooral koesteren?

“Strandfeestjes zijn zo tof, daar moet niet te moeilijk over vergunningen worden gedaan. Sowieso minder regels en flexibele sluitingstijden.”

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 136 t/m 138 van LEVEN! Magazine #40