Op zijn 31ste werd hij mede-eigenaar van Central Park. Dat is weer anderhalf jaar geleden. Met zijn team ontvangt Joey de Kruijf in het Voorburgse Central Park met veel plezier en toewijding zijn gasten.

Op het nieuwe overdekte terras beginnen de hortensiastruiken al voorzichtig te bloeien. Vanaf maart kun je, dankzij een waterdichte overkapping die volledig van bovenaf en aan de zijkant afgesloten kan worden, al vroeg op het nieuwe terras buitenzitten. Op deze prachtige plek met uitzicht over de Vliet vertelt Joey over zijn passie om gasten het naar hun zin te maken. Ooit gestart als jongetje in de afwas, in een dorp vlakbij zijn geboortedorp, heeft hij de hele wereld rondgereisd na het afronden van de Horeca Vakschool in Breda. Van Scotland tot Hong Kong. Bij Parkheuvel in Rotterdam startte hij als medewerker in bediening en groeide hij uit tot bedrijfsleider. Eind 2016 werd hij zelfs verkozen tot talentvol gastheer van het jaar door het blad Gault Millau. “Met de gasten bezig zijn, vind ik het allerleukste van dit werk. Ik heb altijd wel de wens gehad om een eigen restaurant/hotel te hebben.” Via een vaste gast van Parkheuvel kreeg hij die kans en kon hij Central Park overnemen. “Wij kenden elkaar al tien jaar en hij heeft mij zien groeien in dit vak. Als je blijft geloven in je eigen kunnen, kun je veel bereiken.” Maar ook hard werken loont. Zelf neemt Joey het voortouw door keihard mee te werken in het bedrijf. Het betekent dat hij zeven dagen per week van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aanwezig is in het hotel.

Buitengevoel

Central Park is een centraal gelegen boetiekhotel met veertien kamers en een mooi restaurant waar veel bruiloften, recepties en feesten plaatsvinden. Daarnaast is het een unieke ontmoetingsplek voor zakelijke bijeenkomsten. Dit mede door de ideale ligging aan een rust­gevend park op tien minuten afstand van Den Haag en dichtbij de snelweg naar Amsterdam en Rotterdam. “Je bent hier even weg van kantoor en ervaart echt een buitengevoel. Het pand straalt klasse uit en soms hebben mensen daardoor drempelvrees, maar dat is nergens voor nodig. Iedereen is hier welkom. Voor lunch, borrel en diner.” De keuken van Central Park staat onder leiding van de twee jonge chefs, Tim Boot en Randy Paerai. Het concept is klassiek met een jonge, frisse touch. En alle gerechten worden geserveerd met echt linnen op tafel. Joey: “Dat vind ik belangrijk. Wij laten ons leiden door de seizoenen. Voor de lente hebben wij lam met asperges of een mooie tarbot met morilles. We hebben een chef’s menu, maar gerechten kunnen ook à la carte worden besteld. In het voorjaar introduceren wij een nieuw BBQ-concept met themazondagen met seizoensproducten als kreeft, fruits de mer en wild.”

Steunpillaren

Joey is blij met zijn betrokken team. Van front office house manager Berdine Nunes Vicente, HR-manager en hoofd administratie Erica Selser, al meer dan 27 jaar werkzaam bij het bedrijf, tot vriendin Anouk Huizenga, mede-hoofdverantwoordelijke in de bediening. “Zij zijn mijn steunpillaren en ik ben trots op het resultaat dat wij met z’n allen hebben neergezet afgelopen jaar. Hier vind je een warme en huiselijk sfeer. De persoonlijke benadering van ons team gekoppeld aan de unieke entourage maakt het echt een fijne plek om te vertoeven. Medio maart zijn wij ook op de Denneweg te vinden met een nieuwe zaak. Ook daar zal de authentiek Central Park signatuur terug te vinden zijn.”

Meer informatie over Central Park kijk dan op www.centralparkvoorburg.com

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 140 & 141 van LEVEN! Magazine #40