Een prachtig boeket bloemen maakt een verschil van dag en nacht. Het is letterlijk het visitekaartje van een bedrijf en de sfeermaker in huis. Duurzaam is zo’n boeket jammer genoeg niet. De circulaire bloemen van Flowers of Joy zijn dat wél.

Al lijken verse bloemen nog zo ‘puur natuur’, de bloemenindustrie is een vervuilende industrie. Eén klein bosje bloemen staat al gelijk aan 18 keer de was doen op 40 graden. Ga maar na wat het teweegbrengt als er royaal wordt uitgepakt voor een groots evenement, waar de verse bloemen bovendien na een dag alweer in de prullenbak belanden. Dat kan anders en dat móet anders, vindt Joy Schreiner, eigenaar van Flowers of Joy.

Zij bedacht het circulaire alternatief voor verse bloemen. Kunstbloemen van hoge kwaliteit. Haar uitgebreide collectie “real touch” kunstbloemen zijn nauwelijks van echte bloemen te onderscheiden. De boeketten maakt ze zelf en Joy zorgt er bovendien voor dat ze perfect passen in de omgeving waar ze komen te staan. Inmiddels hebben grote bedrijven als de Bijenkorf, Hilton The Hague, TNO, Madurodam en het Beatrix Theater in Utrecht haar missie helemaal omarmd met een bloemenabonnement. Hierdoor worden de boeketten steeds aangepast aan de wisselende seizoenen.

Duurzame kunstwerkjes
“Het concept dat bedrijven en particulieren een circulair bloemenabonnement konden afsluiten, bestond nog niet”, vertelt Joy. Ze is er heel trots op dat zij het voor elkaar heeft gekregen om zo’n uitgebreide en mooie collectie kunstbloemen te verzamelen. “De meeste kunstbloemen zoals we die kennen, zien er erg nep uit. Bovendien gaan ze snel kapot, verkleuren en worden ze alsnog weggegooid; dit is alles behalve duurzaam helaas. Elke bloem maakt bij ons een jaar een testfase door. Pas daarna koop ik groot in. Daardoor kan ik zeggen dat mijn collectie echt duurzaam is.Bloemschikken is echt een vak apart. Mijn bloemwerken zijn scherper geprijsd dan verse bloemwerken. Bovendien zitten er meer bloemen in dan in een echt boeket. Als er aan duurzaamheid een hoger prijskaartje hangt, haken mensen vaak af, maar ik wil juist het verschil maken. Mensen zijn blown away als ze zien wat er allemaal mogelijk is en wat het effect is. Hiermee trek je zelfs als bedrijf een ander publiek aan.”

Duurzame investeerders gezocht
Joy richt zich niet alleen op zakelijke bloemenabonnementen, maar verzorgt voor particulieren ook de bloemen bij huwelijken en begrafenissen. “Een begrafenis, daar willen mensen verse bloemen voor, wordt er dan gezegd. Nee, denk ik dan, mensen moeten bewust gemaakt worden wat er allemaal nog meer kan. Hoe prachtig is het als je een mooi, permanent bloemstuk laat maken voor op een graf?

Het is een mentaliteitsverandering. Inmiddels ben ik mijn eerste samenwerking aangegaan met Kasteel de Wittenburg. Wedoen samen een pilot en ik vind het fantastisch dat Kasteel de Wittenburg zo vooruitstrevend” Flowers of Joy is op zoek naar duurzame investeerders om de kunstbloemenmarkt internationaal te introduceren en te veroveren.” Op deze manier wil ze samen werken aan een wereld die niet alleen duurzamer maar ook mooier wordt. Nieuwsgierig geworden naar

Flowers of Joy? De collectie is op afspraak te bewonderen in het atelier.Flowers of Joy
Sumatrastraat 266, Den Haag
T : 06 16 34 77 11
Insta: @flowersofjoy.nl
Linkedin: Flowers of Joy
www.flowersofjoy.nl

✍🏻 Laura van der Meer

📸 Remco van Oosterom