Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er moet in korte tijd veel worden geregeld terwijl je het moeilijk hebt. In dat geval is het belangrijk en fijn dat je kunt terugvallen op deskundige hulp van buitenaf, zoals bij Yvonne van der Kroft en haar team van Uitvaart à la carte.

Volgens Yvonne bestaan uitzonderlijke wensen niet. Daarom heeft zij haar onderneming Uitvaart à la carte genoemd. Alles kan op maat en naar wens worden geregeld. Yvonne: “Het persoonlijke karakter is één van de grootste troeven van onze organisatie. We gaan blanco van start en samen met de familie, vrienden en andere betrokkenen praten en adviseren wij over de mogelijkheden voor de uitvaart. Extra aandacht besteden we aan het maken van de fotopresentatie en aan het vertellen van het levensverhaal.”

Eén vast aanspreekpunt
Vanaf het moment van de melding van overlijden tot en met ver na de uitvaart is er altijd één vast aanspreekpunt voor de familie. Dat geeft zekerheid en helderheid. Het team van Uitvaart à la carte is 24 uur per dag persoonlijk bereikbaar. Voor Yvonne begint een uitvaart met de melding dat iemand is overleden. “Dat kan dus ook midden in de nacht zijn. Wij bieden volledige transparantie,” legt Yvonne uit. “Zo krijgen de nabestaanden inzage in de facturen en communiceren we open en eerlijk over de gemaakte kosten. En wie elders een uitvaartverzekering heeft, kan de uitvaart tóch door ons laten verzorgen.”

Prachtig afscheid
Ook expats kunnen tijdens hun verblijf in Nederland geconfronteerd worden met overlijden van een gezinslid of een dierbare in hun omgeving. In dat geval kunnen de medewerkers van Uitvaart à la carte de nabestaanden in de Engelse en Duitse taal adviseren. “Onze persoonlijke, eerlijke en creatieve aanpak heeft ervoor gezorgd dat heel wat families kunnen terugkijken op een prachtig afscheid van een dierbare. Alles wat je verwacht van een uitvaartbegeleider met tóch dat beetje extra, dat is waar ik samen met mijn team garant voor sta,” aldus Yvonne.

Rituelen en etiquette zijn vaak belangrijk bij uitvaarten. Yvonne verzorgt trainingen op dit gebied voor opleidingen en bedrijven in de uitvaart­branche. Een cursus is pas echt interessant als je kan werken met praktijkvoorbeelden.

Uitvaart à la carte
Langstraat 55a, Wassenaar
T 070 216 00 61 / 06 20 73 20 31
www.uitvaartalacarte.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 65 van LEVEN! Magazine #51

Fotografie: Hiske van der Gronden