Bij waxsalon Be Silk in het centrum van Den Haag speelt suiker de hoofdrol. Eigenaar Astrid van Vliet ontdekte de kracht van suikerwax als natuurlijk ontharingsmiddel en opende anderhalf jaar geleden haar salon.

Astrid van Vliet gebruikt zelf zoveel mogelijk verzorgingsmiddelen op basis van natuurlijke ingrediënten. “Ik wilde graag gladde mooie benen, maar door al het scheren werden ze steeds droger en kreeg ik last van ingegroeide haartjes. Laseren of behandelen met een synthetische wax was voor mij geen optie. Daarom ging ik op zoek naar een andere ontharingsmethode. Zo ontdekte ik suikerwax, een natuurlijk product dat al in de tijd van de oude Egyptenaren werd gebruikt.”

Zuiver en zacht

Door te experimenten met verschillende samenstellingen en temperaturen lukte het Astrid uiteindelijk om haar eigen suikerwax te maken. Ze was zeer enthousiast over het resultaat. “Mijn huid werd weer zacht en glad en de haartjes bleven steeds langer weg. Bovendien had ik vrijwel geen ingegroeide haartjes meer. Het intrigeerde mij dat pure ingrediënten als water, citroenzuur en suiker zulke prachtige resultaten geven, dat is gewoon magie.” Enige tijd nadat Astrid de oprichter van Be Silk, Miriam Meester, had ontmoet, ontstond het plan om zelf een franchisevestiging te starten. “Ik was toe aan iets nieuws na 25 jaar als beleidsmedewerker in het onderwijs gewerkt te hebben. Het idee om als zelfstandige in lichamelijke verzorging te beginnen, borrelde al een tijdje. In 2017 ben ik de uitdaging aangegaan en heb ik Be Silk in Den Haag geopend.”

Vertrouwde handen

Astrid is ervan overtuigd dat suikerwaxen de beste methode is om te ontharen. Meer lezen? Klik dan hier en lees snel verder op pagina 93 in de herfsteditie van LEVEN! Magazine.

Be Silk Den Haag
Korte Koediefstraat 3a, Den Haag
T 06 39 21 81 78
www.besilk.nl

Tekst Lizzy De Wilde
Fotografie Bas Adriaans