In een zijstraat van de Denneweg in Den Haag heeft restauranteigenaar Thom Bos iets moois neergezet. Bij restaurant Moose worden gerechten bereid in een houtoven en dat zorgt voor een unieke smaak. Kleinschalig, gastvrij, hoge kwaliteit en eerlijke prijzen: goed uit eten gaan gaan doe je hier.

Het restaurant is intiem en knus, de producten die uit de keuken komen zijn eerlijk en van hoge kwaliteit en daardoor proef en voel je het culinaire talent van restauranteigenaar Thom en chef-kok Giovanni. Thom: “We stellen ons menu met zorg en passie samen, met oog voor kleine, lokale leveranciers en dat alles voor een erg eerlijke prijs. De houtoven is een essentieel onderdeel van onze manier van koken en draagt bij aan de unieke smaak van onze gerechten. Of het nu gaat om slowcooking, het maken van flatbread, taart bakken of het roosteren van pruimen voor op het dessert; we voegen hier echt wat toe aan een gerecht.”

Zo veel smaak
Een beleving, dat moet het voor de gasten zijn en dat is het ook. Thom en Giovanni laten zich niet alleen inspireren door seizoensproducten, maar ook door af te wijken van de standaardopties. Waar restaurant Moose mee schittert, is dat hier zowel onbekende als vergeten producten in de spotlights worden gezet. Giovanni: “De gerechten houden we simpel. De basis zijn kwaliteitsproducten waarvan we de smaak en vorm behouden. In de opmaak van het gerecht herken je altijd het product. In heel korte tijd zijn er al behoorlijk wat gasten bij restaurant Moose teruggekeerd. Thom: “Juist doordat iedereen zo enthousiast is over het concept dat wij bieden, weten we dat we op het juiste spoor zitten. Bij Moose maken wij dingen waar mensen blij van worden.”

Divers
Maar er is meer, namelijk de unieke wijnen die geselecteerd zijn. Thom: “We schenken alleen Europese wijnen, voornamelijk uit in Nederland minder bekende wijngebieden, zoals Moldavië of Georgië.” Als afsluiting is er nog de kaasplank, waar alleen Nederlandse kaasleveranciers aan te pas komen. “Van zachte, jonge kaas tot sterke, blauwe kaas. Wij vermijden de fabriekskazen en massaproductie.” De basis van restaurant Moose blijft altijd gastvrijheid en kwaliteit. De vele positieve reviews van hun gasten spreken voor zich. ‘Simply amazing’.


Restaurant Moose
Kazernestraat 62, Den Haag
T 06 42 46 11 04
restaurantmoose.nl
@restaurant.moose

✍️ Laura van der Meer
📷 Bas Adriaans (portret)