Op de bovenste verdieping van Rabobank aan de Bezuidenhoutseweg maakt LEVEN! kennis met Richard van Maurik, de nieuwe directeur Bedrijven bij Rabobank Regio Den Haag. Hij vertelt over zijn visie om ondernemers te laten groeien.

Rabobank vindt de toekomst van bedrijven belangrijk. Stilstand is achteruitgang. Door in te spelen op veranderingen en kansen in de markt, helpt Rabobank mee aan de groei van bedrijven. Richard van Maurik: “Al vele jaren werk ik bij Rabobank en spreek ik veel ondernemers over de groeimogelijkheden van hun onderneming. Ik word steeds weer enthousiast door de passie die ondernemers hebben. Persoonlijk ben ik altijd benieuwd naar de mens achter het bedrijf. Ik praat graag met de klant over zijn of haar ondernemersdroom. Zodra we weten welke dromen een ondernemer najaagt kunnen we ons specialisme hieraan koppelen en samen met ons kennis­netwerk de moge­lijk­heden onderzoeken om die droom te verwezen­lijken. Samenwerken, van elkaar leren, een netwerk opbouwen en de klant op belangrijke momenten bijstaan en adviseren.”

Verbinding maken

“Als het gaat over het groeien van een bedrijf, luisteren onder­nemers graag naar elkaar en wisselen ervaringen uit. Daarom verzamelen we bij Rabobank slimme tips en praktijkvoorbeelden en brengen deze informatie via online- en print media en via inspirerende evenementen over op onze klanten. Rabobank heeft een breed netwerk, aan ons de taak om ondernemers, kennisinstellingen en andere betrokkenen met elkaar in contact brengen. We maken onder andere de verbinding tussen gevestigde ondernemers en starters, zodat zij een sprong kunnen maken om de groei te versnellen. Wij kunnen en willen als bank connecties maken, financiële oplossingen bieden en met evenementen kennis en inspiratie overdragen. De Rabo Werkplaats Innovatie is één van de middelen die we hiervoor inzetten omdat innovatie, digitalisering en automatisering essentieel zijn voor ondernemers om groei te realiseren.”

Ondernemer aan het woord

Daniël Sanandaji is als een jonge ondernemer samen met zijn zakenpartner Wouter Meens drie jaar geleden een uitzendorganisatie gestart. Het bedrijf inhuren.com heeft een vliegende start gemaakt en is gespecialiseerd in het bemiddelen van personeel, voornamelijk in de logistieke branche. Op dit moment lanceren deze ondernemers een digitaal platform waarin de interactie tussen opdrachtgever en de flexibele uitzendkracht groot is en de lijnen heel kort zijn zodat een match snel gemaakt is. Daniël: “Vacatures voor logistiek medewerkers, koeriers, verhuizers of magazijn­medewerkers vullen we razendsnel in met goed personeel. We vervullen natuurlijk een essentiële rol in de screening voordat kandidaten op dit interactieve platform kunnen komen. Onze rol vindt door dit interactieve platform nu wel meer op de achtergrond plaats.” Wouter: “Door de explo­sieve groei die we doormaken is het fijn dat we een goed contact hebben met Rabobank Regio Den Haag die de groei van ons bedrijf stimuleert. De Rabobank heeft vertrouwen in het bedrijf en heeft ons geholpen met de financiering. Hierdoor kunnen we verder blijven groeien, onze plannen uitwerken en onze doelen realiseren.” Daarnaast zijn deze onder­-nemers ook maatschappelijk actief en hebben ze onlangs belangeloos de verhuizing van het Ronald McDonald huis in Rotterdam gerealiseerd.

Meer informatie over Rabobank Den Haag kijk dan op www.rabobank.nl/denhaag

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 86 & 87 van LEVEN! Magazine #41