De sfeervolle winkel Orfèvre in Oud Voorburg heeft een open atelier, waar de creativiteit van meester goudsmid Manda Willems wordt vertaald naar liefdevolle ontwerpen en handgemaakte sieraden. De allernieuwste collectie staat helemaal in het teken van de liefde.

Op één van de mooiste plekjes in de Herenstraat in Oud Voorburg, is Orfèvre edelsmederij al 28 jaar gevestigd. In de etalage is al een groot deel van de collectie te bewonderen. Eigenaar Manda Willems is meester goudsmid en creëert samen met haar team handgemaakte sieraden met liefde. Het creatieve proces gaat altijd door, daarom zitten gepassioneerde vakmensen (op gepaste afstand) aan de werkbank in het open atelier.

LOVE RULES

De nieuwste collectie, met de naam LOVE RULES, is voor Manda heel erg dierbaar. “Samen met mijn vader heb ik wederom een collectie ontworpen en vervaardigd. Ik vind het fantastisch om te zien dat mijn vader Karel Willems (82) als voormalig industrieel ontwerper en meubelmaker nog steeds erg creatief is. Met een kleine figuurzaag is hij heel erg behendig en tovert hij samen met mij, als een volleerd meester goudsmid de aller- mooiste creaties. Ik ben zo trots dat ik dit samen met hem kan doen.” In deze sieraden hebben hartjes de hoofdrol. Dit symbool voor de liefde is in verschillende uitvoeringen te zien. Naast open hartjes in armbaden, kettingen, oorbellen en ringen zijn er ook gesloten hartjes afgezet met diamant. Deze verfijnde collectie LOVE RULES is uitgewerkt in zilver, rosé (rood)- of geelgoud. Het is een samenspel van een sierlijke krullen, harten, lotusbloemen, libellen met gekleurde edelstenen en veertjes helemaal tot in het kleinste detail uitgewerkt.

GOLDEN TOUCH

“Gouden sieraden kunnen we in ons atelier smelten of alleen omwerken tot een ander sieraad, zodat bijzondere delen, bedels, stenen of gravures behouden kunnen worden. Samen met mijn team maken we in ons eigen atelier gouddraad en goudplaat, waarmee we als goudsmid allerlei prachtige creaties kunnen maken. Nieuw dit seizoen is ook de 3D geprinte collectie van Tulp Jewelry met orale magie om eindeloos te combineren. Ben je geïnspireerd geraakt door de nieuwe collectie of heb je zelf een liefdevol idee? Bij Orfèvre laten ze ambacht, liefde voor ontwerpen en vakmanschap samensmelten.

Orfèvre Edelsmederij

Herenstraat 84, Voorburg
T 070 386 55 71, www.orfevre.nl

Meer weten? Kijk op www.orfevre.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 25, 44 en 107 van LEVEN! Magazine #46

Tekst: Bo Vrolijk / Fotografie: Pascale van Reijn