Ze noemen zichzelf ‘The gym for people who hate gyms’ en zijn in rap tempo bezig om de tness- en lifestylebranche met hun unieke concept en persoonlijke aanpak te veroveren. Voor veel Hagenaars is eigenaar Guido van Belle inmiddels al een bekend gezicht. Lang, met een glinsterende kop, goeie baard, liefde voor pastelkleurtjes, Peaky Blinder-petten en hij rijdt meestal achter een gigantische felgekleurde bakfiets vol gewichten. Maar de man die je nu ziet; fit, gezond, gedreven en doelbewust, staat haaks op wie hij niet al te lang geleden was.

Toen Guido nog fulltime werkte als accountmanager besefte hij dat hij van zijn huidige levensstijl, vol met kant-en-klaar maaltijden, weinig bewegen en (veel) bier drinken tijdens de derde helft van het voetbal, zowel niet gezond als gelukkig ging worden. Het roer moest om. Onder begeleiding van een personal trainer werd er drie keer per week getraind, gezond gekookt en de kilo’s vlogen eraf.

Toen zijn personal trainer hem vroeg waarom hij zelf niet personal trainer werd, begon het te kriebelen. De baan als accountmanager ging de deur uit, Guido schoolde zichzelf om tot personal trainer en ging aan de slag bij The Bootcamp Club. Na een tijd begonnen hem een aantal dingen op te vallen. Het draaide alleen maar om nieuwe leden werven en zoveel mogelijk de lessen vullen, maar zorg voor kwaliteit was ver te zoeken. Dat kon én moest anders. Hij kocht de inventaris van een failliete sportschool en tikte een ouderwetse bakfiets op de kop. De rest is geschiedenis.

En zo runt Guido, alweer anderhalf jaar, samen met zijn team de Bakfiets Gym. Zeven dagen per week staan zij met hun bakfiets vol met gewichten, elastieken en matjes aan het strand van Scheveningen. Hier geven zij outdoor krachttraining in kleine groepen waar de focus wél op techniek, kwaliteit en persoonlijke aandacht ligt. Zoals ze zelf zeggen, is het ‘the fresh air perspective on fitness’. Geen sportschool met vieze beslagen spiegels, trainen in andermans zweetlucht en meerjarige abonnementen waar je niet onderuit komt. In tegendeel zelfs. Buiten trainen aan het Scheveningse strand met persoonlijke begeleiding en aandacht.

“VOOR IEDEREEN DIE DE ENERGIE WIL HEBBEN OM ALLES UIT HET LEVEN TE HALEN, IEDERE DAG WEER”

Power UP!

Daar blijft het niet bij. Geïnspireerd door zijn eigen transformatie én de vraag vanuit zijn clientèle naar levensstijl biedt de Bakfiets Gym ‘Power UP!’ aan. Een 8 weeks programma met als belangrijkste pijler energie. Voor iedereen die de energie wil hebben om alles uit het leven te halen, iedere dag weer. Hagenaars die weten dat er meer in zit dan zij eruit halen, alleen nog niet weten hoe. Door het aanpakken van veelvoorkomende problemen als ongezond eten, zwaarder zijn dan je wil, onzeker zijn, slecht slapen en je futloos voelen, zorgen zij ervoor dat mannen en vrouwen weer controle krijgen over hun leven. Dat zij alles eruit halen wat erin zit en weer vol in het leven staan. Hun aanpak gaat verder dan het huidige aanbod op het gebied van levensstijl. Naast voeding, training en beweging zijn ook slaap, focus, zelfbeeld, mindset, ontspanning en herstel onderdeel van het Power UP! programma. Wat is nou de sleutel tot het succes? Begeleiding van een professionele en zeer ervaren personal trainer, wekelijkse een-op-een coaching sessies en een volledig op maat gemaakt plan. Gebaseerd op wie jij bent, wat jouw persoonlijke uitdagingen zijn en die doelen die jij hebt. Het complete plaatje dus.

Wat is nou acht weken investeren en werken nou als je er levenslang profijt van hebt? Aan de bak(fiets) dus!

Bakfiets Gym

Strandweg 2a, Den Haag
T 06 27 43 04 13

Meer weten? Kijk op www.bakfietsgym.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 14 t/m 15 van LEVEN! Magazine #46