Familiebedrijf Van Schaik Stroopwafels uit Den Haag gaat heel goed en kijkt naar meer manieren om hun authentieke stroopwafel, die al sinds 1960 volgens het geheime familierecept wordt gemaakt, nog meer bekendheid te geven. Denk aan online verkoop, het bedienen van de delicatessenmarkt of stroopwafelexport naar het buitenland.

“Mijn ambitie is niet om heel groot te worden, maar wel om heel goed te zijn. Groot zijn door klein te blijven”, zegt eigenaar Michel van Schaik.

Naamsbekendheid vergroten
Sinds enkele maanden is bedrijfsleider Joris Oostveen opgenomen in de Haagse stroop­wafelfamilie. “Ik zie talloze mogelijkheden om de naamsbekendheid nog meer te vergroten, bijvoorbeeld via social media. Ook willen we onze stroopwafels op nog meer plekken presenteren en kijken we naar de afzetmarkt in Duitsland. En onlangs werden alle deelnemers van de Invictus Games verrast met een pak verse stroopwafels”, geeft hij als voorbeeld. “We willen alles aanpakken, maar doen geen concessies aan de kwaliteit.” Van Schaik sluit ook nieuwe winkellocaties in de regio niet uit. “We zoeken continu naar nieuwe A-locaties.”

Eén grote familie
Het plezier staat voorop in het stroopwafel­bedrijf. “De ambitie is niet om in elke supermarkt van Nederland te liggen met onze stroopwafels. Tegelijkertijd willen we niet stilstaan”, legt de eigenaar uit. Naast Michel van Schaik werken ook neef Iwan van Schaik en zijn echtgenote Marjolein Janssen in de zaak. “Vanaf dag één voel ik mij ook onderdeel van de familie”, zegt Joris. “Dat vind ik heel bijzonder. De liefde voor de ‘wafel’ is heel groot bij alle medewerkers. Ze worden nog net niet met satijnen handschoentjes ingepakt.”

Luxepositie
Inmiddels zijn er ruim vijfentwintig medewerkers in dienst. Van Schaik staat op vijf markten, heeft twee winkels (Den Haag en Zoetermeer) en levert stroopwafels aan honderden banketbakkerijen in het land. “We bakken naar vraag waardoor de stroopwafels altijd vers in de schappen liggen”, zegt Oostveen. De productie neemt steeds grotere vormen aan. “Nieuwe klanten moeten echt ingepland worden. We zitten echt in een luxepositie”, aldus Van Schaik. “Plannen voor de toekomst zijn er volop, maar het plezier staat voorop.”

Van Schaik Stroopwafels
Venestraat 43, Den Haag
Westvaart 29, Zoetermeer
www.versestroopwafels.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 31 van LEVEN! Magazine #50

Tekst: Tanja Verkaik / Fotografie: Hiske van der Gronden