Transpireren is een normale en nuttige functie van je lichaam. Door vocht af te geven wordt de temperatuur van je lijf geregeld. Overmatig transpireren kan echter behoorlijk hinderlijk zijn. Gelukkig biedt Mauritskliniek een behandeling om overmatig okselzweet aanzienlijk te reduceren.

Veel mensen zullen het herkennen: je hebt een sollicitatiegesprek of moet een belangrijke presentatie geven en je maakt je vooraf druk over zicht­bare zweetplekken onder je armen. Niet zozeer omdat je zenuwachtig bent, maar omdat je last hebt van overmatig zweten. In Nederland kampen ruim 500.000 mensen met deze aandoening, ook wel hyperhidrosis genoemd. Ze voelen zich belemmerd in hun dagelijkse doen en laten vanwege transpiratievlekken en een onaangename transpiratiegeur. Ze zijn genoodzaakt om een paar keer per dag te wisselen van bovenkleding en dragen voornamelijk donkere kleuren. Sommigen plaatsen zelfs absorberende (maand)­verbanden onder de oksels. Er zijn ook veel mensen die officieel geen hyperhidrosis hebben maar (oksel)zweten wel als zeer hinderlijk ervaren en alles eraan doen om ervanaf te komen. Denk bijvoorbeeld aan mannen die een pak dragen en hun jasje niet graag uitdoen, hoe warm het ook is.

Permanente oplossing

Bij Mauritskliniek kun je terecht voor de miraDry behandeling. Dermatoloog drs. Lieke Gijezen legt uit waarom deze behandeling tegen okselzweten zo succesvol is. “Er zijn natuurlijk meerdere effectieve behandelingen tegen hyperhidrosis, zoals het injecteren met botulinetoxine. MiraDry is echter de enige behandeling waarmee een permanente zweetreductie wordt gerealiseerd.” Door middel van elektromagnetische energie worden de overactieve zweet- en geurklieren plaatselijk geëlimineerd. De zweetklieren groeien niet meer aan. De niet-operatieve ingreep duurt slechts anderhalf uur en je kunt daarna meteen naar huis. Het overgrote deel (80%) van de behandelde mensen is na één behandel­sessie tevreden met de zweetreductie. Sommige mensen besluiten tot een tweede behandeling. “Het mooie aan de miraDry behandeling is dat mensen hun vrijheid en zelfvertrouwen terugkrijgen. Dit geeft mij een gevoel van voldoening.”

Mauritskliniek heeft vestigingen in Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Nijmegen. Je kunt er terecht voor diagnostiek en behandeling op het gebied van dermatologie, spataderen en medisch-cosmetische zorg zoals ooglidcorrectie en de miraDry behandeling.

Lees meer over Mauritskliniek Den Haag op www.mauritskliniek.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 73 van LEVEN! Magazine #43