Aan de kust van Scheveningen is de Entrada Group gevestigd. Mede-oprichter Damiano D’Alba is begonnen met Ristorante La Galleria en heeft samen met zakenpartner Franco di Meglio inmiddels een heel imperium opgebouwd.

Het meest bekende concept van de Entrada Group is natuurlijk Ristorante La Galleria op het Kurhausplein, op de Boulevard in Scheveningen en in Noordwijk. Damiano D’Alba: “Ruim veertig jaar geleden is La Galleria geopend om gasten kennis te laten maken met de Italiaanse drank- en eetcultuur. Wij brengen met onze verse pasta’s en pizza’s echt een stukje Italië in onze verschillende vestigingen langs de Nederlandse kust. Wij staan voor Italiaanse warme gastvrijheid en kwaliteit, dat wordt vertaald in onze authentieke gerechten, sfeer en service. Het is een uitstekende locatie om lekker te eten met elkaar en met het gezin. Er zijn verschillende (zakelijke) arrangementen voor groepen tot wel 250 personen. Het ligt op steenworp afstand van het AFAS Circustheater in Scheveningen en we hebben mooie arrangementen met Pathé, Sea Life en GlowGolf.” In La Galleria Kurhaus­plein vind je Solo Vino, de eerste puur Italiaanse wijnbar van Nederland. Met 80 verschillende mooie wijnen waarvan bijna de helft per glas kan worden geschonken. Hier kun je genieten van smaakvolle delicatessen. “Het bijzondere is dat onze zelf geïmporteerde Italiaanse en Zuid-Afrikaanse wijnen ook te verkrijgen zijn via de wijnwinkel African Wines & Solo Vino en online via de webshops. Deze mooie wijnen hebben allemaal een bijzonder verhaal. Daarnaast hebben we vanuit Entrada in het Forepark ook onze eigen import en export van wijnen, olijfolie, pasta en koffie uit Italië. Wij leveren rechtstreeks aan bedrijven, horeca en detailhandel.

Steam & SoloVino by Gusto

De Entrada Group is altijd in beweging en de afgelopen decennia zijn er naast La Galleria en Solo Vino veel meer zaken bijgekomen, zoals Mezze, Trattoria La Riva, Topkapi en Chicoleo. Een bijzonder concept is Steam, vlakbij de Pier in Scheveningen vind je dit Bar & Grill restaurant. “Steam is bekend geworden door de lekkere burgers en bavette bereid in de Mibrasa oven en kip van de rotisserie. Wij hebben op bijna alle locaties live muziek. Op het bruisende Plein in Den Haag is onze Wijnbar Solo Vino by Gusto de perfecte plek om gezellig te borrelen. Op­vallend is de unieke pizza van één meter, daar kun je met ruim vier personen van eten.” In alle concepten van Entrada kun je terecht met de nieuwe loyalty­card, of je nu kiest voor een lekkere pasta of je gaat shoppen in de wijnwinkel. “Hoewel ik met pensioen zou willen gaan zijn we nog lang niet klaar om dit concept nog verder uit te breiden. Einde van het jaar gaan we onze gasten verrassen met een geheel nieuw Amerikaans concept met een Latin twist.”

Lees meer over Entrada op www.entrada-restaurants.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 126 & 127 van LEVEN! Magazine #42