Jarenlang met de meest ingewikkelde beugels in je mond rondlopen? Dat is nu verleden tijd! Bij SmileCafé kan die lange gebruikelijke behandeltijd van een paar jaar verkort worden tot wel een derde van de reguliere behandeltijd. Al in 3 tot 6 maanden kunnen jouw tanden weer helemaal recht staan.

SmileCafé is een praktijk voor orthodontie waar gewerkt wordt met de nieuwste apparatuur en leuke gadgets om jouw behan­deling nog nauwkeuriger én makkelijker te maken. Eigenaar Karin Molhoek merkt dat er bij haar tandartspraktijk KiesQ in Den Haag veel vraag is naar een mooie lach en rechte tanden. En terecht. Want wie wil er nou niet een mooi en recht gebit? Steeds meer mensen willen een mooiere lach die bij ze past. Door de groeiende vraag naar onzichtbare beugels en de vooruitstrevende technieken waarmee Karin werkt besloot ze samen met haar partner Martijn Claasen Smile­ Café op te richten. Karin Molhoek heeft diverse wetenschappelijk bewe­zen technieken samengevoegd en daarmee een unieke behandeling ontwikkeld waarmee het mogelijk is om met een onzichtbare beugel in zeer korte tijd je tanden recht te zetten. Om deze beugel behandelingen uit te voeren is SmileCafé opgericht. De behandeling en service zijn gericht op comfort, efficiëntie en snelheid.

Hoe werkt die techniek?

Karin is een van de weinige experts in Nederland op het gebied van ver­ snelde orthodontie, een techniek waarmee je in hele korte tijd een mooi en recht gebit kunt krijgen. Karin: “Ik geniet ervan om mensen een mooie lach te geven en ervoor te zorgen dat ze onbezorgd van oor tot oor kunnen lachen.” Samen met het team wordt een behandelplan op maat gemaakt en gekeken naar alle facetten die daarvoor belangrijk zijn. Ze maken, als één van de eerste tandartsen in Nederland, tijdens de behan­deling gebruik van Dental Monitoring. Deze revolutionaire ontwikkeling in de orthodontie maakt het mogelijk om op afstand je behandeling te volgen. Dit kan heel eenvoudig met behulp van je eigen telefoon en een ScanBox die je van SmileCafé cadeau krijgt. Je krijgt een melding wanneer je moet scannen, volgt de aanwijzingen op en het team van SmileCafé kan op afstand jouw scans bekijken en controleren of je be­handeling volgens plan gaat. Door deze techniek is het specialistische team in staat je behandeltijd te verkorten omdat er meer controle momenten zijn en er daardoor direct ingegrepen kan worden als blijkt dat er iets afwijkt van het plan. Hierdoor hoef je alleen maar naar de praktijk te komen als het écht nodig is en niet elke maand voor een standaard maandcontrole. Dat bespaart jou een hele­ boel kostbare tijd.

Summer Braces

Naast de versnelling met Dental Monitoring kan, door het kaak­ bot te activeren, je behandeling nog verder verkort worden. Met een kleine chirurgische ingreep, die wetenschappelijk is bewe­zen en in Amerika vaak wordt toegepast, wordt het kaakbot behandeld. Hierdoor kunnen je tanden sneller verplaatsen. Dankzij deze techniek wordt de reguliere behandeltijd tot wel een derde verkort. In de Verenigde Staten staat deze behandel­ methode ook bekend als Summer Braces, omdat je in een paar maanden tijd een mooi recht gebit hebt. Karin Molhoek is een van de weinigen die op dit moment deze innovatieve techniek kan uitvoeren.

Zomeractie

Neem nu een kijkje op de website en ontdek wat dit voor jou zou kunnen betekenen. Het is zelfs mogelijk om je eerste con­sult virtueel te doen, door zelf foto’s te maken van je gebit en deze via de site te uploaden. Dit virtuele consult is nu nog gratis en je krijgt hiermee een rapport waarin staat wat voor jou de behandelmogelijkheden zijn. Kortom; wil jij in no-time weer een mooi en recht gebit, dan ben je bij SmileCafé aan het juis­te adres. Maak gebruik van de zomeractie en upload je foto’s tot 1 september gratis. Een mooie lach is een beloning.

SmileCafé

Benoordenhoutseweg 227­4, Nirwanagebouw Den Haag

T 070 200 75 59

Meer weten? Kijk op www.smilecafe.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina’s 58 & 59 van LEVEN! Magazine #47

Fotografie: Pascale van Reijn