Het wordt drukker en drukker in de stad. Een vloek of een zegen? Voor wie en waarom? Enerzijds een zegen want Den Haag floreert. De hectiek en drukte van de stad trekt veel mensen aan. Er gebeurt altijd iets, er is altijd reuring en veel te beleven. Hubbel verzorgt nu sinds enige tijd de logistiek voor LEVEN! In gesprek met innovatiebaas Rinse van der Woude over de missie van Hubbel.

Goed nieuws dus voor veel ondernemers. Maar ook een vloek. Door de groeiende drukte slibt het verkeer in de stad steeds meer dicht. De leefbaarheid staat onder druk. Zeker als wij blijven doen zoals we het altijd al deden. Om de stad bereikbaar en leefbaar te houden, moeten wij met minder voertuigen meer vervoeren. De logistiek in en rond de stad moet anders: Slim en groen!

Wat kunnen wij zelf doen om die leefbaarheid te verbeteren?
Iedere ondernemer in Den Haag kan andere keuzes maken om zijn logistiek slimmer en groener te organiseren. Het gaat dan om het ontvangen en verzenden van goederen, maar ook om afval- en retourlogistiek. We zien dagelijks vrachtwagens door de stad rijden die slechts één adres beleveren. Dat kan en moet anders. Hubbel kan ondernemers hierbij helpen. Zij bundelen orders vanaf de rand van de stad en nemen in leverritten meteen orders die de stad uit moeten, mee retour. Zo realiseren zij met minder voertuigen meer vervoer.

Vanaf 2025 worden de Zero Emissie zones een feit. Wat kan dan nog wel en wat niet?
De stad gaat vanaf 2025 in stapjes meer en meer op slot voor voertuigen op fossiele brandstoffen. De huidige milieuzone wordt strenger. In 2030 moet de hele milieuzone emissievrij zijn. Met het verplichten van zero emissie leveringen lossen we misschien de uitstoot op, maar het wordt niet minder druk. Dat lukt alleen als we de stadslogistiek anders inrichten, slimmer.

Dat betekent nogal wat voor de Haagse ondernemers. Een kans of een bedreiging?
De overlast in Den Haag is in vergelijking met andere steden groot. In Den Haag staan wij met zijn allen meer stil dan in andere steden. Er is dus ook meer te winnen. Door het reduceren van ritten, komt er meer ruimte vrij in de openbare ruimte. Bundelen van logistiek draagt op die manier écht bij aan betere leefbaarheid en ook aan de bereikbaarheid voor gasten en klanten. De belevering aan ondernemers wordt bovendien sneller en betrouwbaarder.

Hubbel kan de ondernemer hierbij helpen. Wat levert dat de ondernemers en de stad op?
Hubbel ontzorgt met haar logistieke diensten de ondernemers door het maken van slimme en groene keuzes. Elektrisch transport in en rond de stad, halen en brengen van leveringen, opslag aan de rand van de stad en order fulfilment. Bij ons hoeven ondernemers zich daar geen zorgen meer over te maken. Zij kunnen zich weer vooral richten op hun klanten, in de wetenschap dat ze bijdragen aan een bereikbaarder en leefbaarder Den Haag!

Hubbel
Zinkwerf 20, Den Haag
T 085 019 44 13
www.hubbel.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 125 van LEVEN! Magazine #51

Fotografie: Rene Oudshoorn