Na 23 jaar gaat Uitvaartbloemist Momentum Florum (Den Haag) een nieuwe samenwerking aan en wordt per 1-10-2022 overgenomen door de Haagse Hofleverancier Alpina van Houweninge & IJsselstijn. Eigenaresses Anneke en Diane vertellen je meer!

“Het maken van arrangementen voor uitvaarten is wel net wat anders dan een boeket steken,” vertelt eigenaresse Anneke de Mik van de Uitvaartbloemist. “Sterker nog: toen ik in 1999 begon, bestond dat nog helemaal niet, Uitvaartbloemist zijn. Na jarenlang ‘bloemenwinkeltje’ gespeeld te hebben op de Thomsonlaan, keek men er wel even van op, dat ik een pand kocht, een roze kist in de etalage zette en de uitvaartbranche zou veroveren,” zegt Anneke lachend. Uiteindelijk bleek het een schot in de roos.

De afgelopen jaren heeft Anneke haar concept en merk steeds verder uit weten te breiden tot de volledig ontzorgende ‘Bijzondere Bloemen Belevingen’ die haar bedrijf nu verzorgt. “We lopen de bloemen bijvoorbeeld na levering na op versheid; we maken een foto van het arrangement in een professionele studio; en het bestellen, de levering en facturatie vindt geruisloos plaats in nauwe samenwerking met de uitvaartondernemingen. Bovendien kunnen nabestaanden in de winkel samen met ons een eigen bloemstuk maken.”

Groei en samenwerking
Anneke is trots dat ‘Hofleverancier’ Alpina – al meer dan 130 jaar bekend als een vakkundige, betrouwbare en gedreven bloemist in de Haagse regio – haar bedrijf zal voortzetten. Alpina, met twee bestaande locaties in Den Haag, op de Kneuterdijk 9 en de Frederik Hendriklaan 296 past zeer goed bij het concept. Anneke: “De afgelopen jaren heeft de Uitvaartbloemist een enorme groei doorgemaakt. Met deze over­name worden onze krachten gebundeld en kunnen we onze dienstverlening verder ontwikkelen.”

Diane Born, samen met Martijn Born eigenaar van Alpina en eigenaren in spe van de Uitvaartbloemist, vult aan: “Bloemen geven mensen gezondheid, geluk, blijdschap en helpen bij verdriet de pijn te verzachten. Met het concept van de Uitvaartbloemist kunnen we hier als bedrijf een nog mooiere en persoonlijkere invulling aan gaan geven.”

Duurzaamheid
Zowel de Uitvaartbloemist en Alpina zijn gecerti­ficeerde Barometer Duurzame Bloemist. Dit betekent onder andere dat de bloemen duurzaam worden geteeld, de teler een eerlijk loon verdient, en er biologisch-afbreekbaar steekschuim wordt gebruikt. Maar, merkt Diane op: “Duurzaamheid is voor ons meer dan een middel tot schadelastbeperking voor de natuur: het is ook een bron om waarde toe te voegen. De aarde, met alles wat daarop groeit en bloeit, vraagt erom. We moeten beter voor elkaar en onze omgeving zorgen.” Afsluitend: “We zijn dan ook erg blij om het concept van de Uitvaart­bloemist, dat om duurzaam en persoonlijke aandacht vraagt, te mogen gaan voeren.”

Verhuizing
Vanaf medio oktober 2022 gaat de Uitvaartbloemist verhuizen naar de Kneuterdijk 5a in Den Haag, waar de Uitvaartbloemist vanuit een eigen pand naast Alpina wordt voortgezet. De dienstverlening, service, bereikbaarheid én de Bijzondere Bloemen Belevingen blijven zoals je al van de Uitvaartbloemist gewend bent. Ook het vertrouwde team blijft de service verlenen waar het bedrijf om bekend staat.

Leven na de dood
Voor Anneke begint nu het leven ‘na de dood’: “De afgelopen 23 jaar heb ik met veel liefde en passie Bijzondere Bloemen Belevingen mogen maken en mijn bedrijf gebracht tot waar het nu is. Daar ben ik heel dankbaar voor. Voor mijzelf is nu de tijd gekomen om het leven na de Uitvaartbloemist te gaan ontdekken.”

Uitvaartbloemist Momentum Florum (Den Haag)
Kneuterdijk 5a, Den Haag
(vanaf medio oktober 2022)
T 070 360 08 65
www.uitvaartbloemist.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 127 van LEVEN! Magazine #51