D Cuisine brengt de Frans-Aziatische keuken naar hartje Den Haag. Het voormalige Danzig heeft een metamorfose ondergaan van danscafé naar sfeervol restaurant. Het is de perfecte plek om lang te tafelen als het buiten koud en donker is.

Laat de herfst en de winter maar komen! Michiel en Valerie Meininger zijn er klaar voor om – samen met hun team – te zorgen voor een geslaagd avondje uit. Michiel: “Bijna twee jaar geleden hebben we het roer omgegooid, maar door corona hebben we nog geen ‘normale’ kerst kunnen draaien. We kijken er echt naar uit om te laten zien wat we allemaal in huis hebben. Bij ons gaat het om beleving, gezelligheid, heerlijk eten en uitstekende service. Daar leent dit historische pand met de nieuwe stijlvolle inrichting zich perfect voor, vooral tijdens de wintermaanden. We hebben 120 zitplaatsen binnen en 30 op het terras aan de straatkant (denk aan glühwein bij kaarslicht). Verder verzorgen we de catering van kleine en grote evenementen, recepties, borrels en feesten.”

Processed with VSCO with e2 preset
Processed with VSCO with a6 preset

 

Gastronomie
Na zeven jaar Danzig was het tijd voor een volgende stap. Valerie: “We wilden een zaak die beter past bij de fase waarin we zelf verkeren. We waren de doelgroep een beetje ontgroeid en de ‘nachtzaken’, die onherroepelijk horen bij een horecabedrijf dat pas vroeg in de ochtend sluit, ondertussen wel zat. Corona heeft het duwtje gegeven om die stap ook daadwerkelijk te zetten en ons te gaan richten op gastro­nomie. Wij vinden goed eten belangrijk en gaan liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit. Het is leuk om onze gasten te verrassen met spannende gerechten die net even anders klaargemaakt worden en net even anders smaken. We gaan vaak uit eten, vooral tijdens vakanties in het buitenland, en onderzoeken ingrediënten en menukaarten. Samen met de chefs bedenken we nieuwe combinaties. Miljo Weimar en Arjen Steegers zijn meester in het vormgeven van de Frans-Aziatische vibe. Hun Noordzee mul met Haagse Hopjes salsa heeft in november 2021 zelfs de Haagse Signature Dish award gewonnen en onze sushi is gewoon de aller­lekkerste van Den Haag.”

Service
Michiel en Valerie zijn trots op hun sterke team dat als een familie overeind is blijven staan in de af­gelopen pittige periode. Michiel:” We kunnen lezen en schrijven met elkaar en delen allemaal de liefde voor het vak. We streven naar het allerhoogste, maar erkennen ook dat er fouten gemaakt kunnen worden. Die lossen we op. Service vinden we heel belangrijk. Een glimlach en aandacht doen wonderen. Het zit vaak in de kleine dingen: iemand meteen bij binnenkomst begroeten, een jas aannemen, de juiste plek aanbieden, snel met de kaart komen. Je wilt dat mensen een avondje uit zijn, met een goed gevoel weggaan én weer terugkomen.”

Dineren en dansen
Op vrijdag en zaterdag draait er een dj en kan er tot 02.00 uur gedanst worden. Valerie: “Je kunt het weekend vieren met een drie- of een viergangenmenu, waarmee je onze kaart leert kennen, maar je kunt ook iets later komen, een kleine snack aan de bar eten en lekker dansen met een cocktail erbij. Wij verlangen naar een volle zaak met fijne muziek en gezellige, leuk geklede mensen die zin hebben om uit eten te gaan. D Cuisine is goed
bereikbaar met het OV, er zijn twee parkeer­garages om de hoek en de Koninklijke Schouwburg en het Mauritshuis liggen op loopafstand. Welkom!”

D Cuisine
Lange Houtstraat 9, Den Haag
T 070 215 55 85
www.dcuisine.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 132 t/m 133 van LEVEN! Magazine #51

Tekst: Lizzy de Wilde / Fotografie: Anne de Rijk (portret), Lars Verkroost