Rob Mulié is de man achter Kin & Kaakcentrum Nederland en de uitvinder van een veilige en betrouwbare methode om het profiel van patiënten met een afwijkende kinstand te verbeteren. Geen implantaat of fillers, maar een kleine ingreep om harmonie in het gezicht te realiseren.

Ben je ontevreden over je kin en wil je graag een betaalbare én duurzame oplossing dan biedt Kin & Kaakcentrum Nederland de mogelijkheid om met een kleine ingreep het kinbot van binnenuit te verplaatsen. In de Haagse regio is Rob Mulié geen onbekende. Als orthodontist heeft hij door de jaren heen duizenden kinderen en jong­volwassenen in de stoel gehad. Steeds vaker werd daarbij ook zijn expertise gevraagd bij de beoordeling van volwassenen. Mannen en vrouwen met kaak- en gebitsproblemen die vaak psychisch leden onder hun uiterlijk. Rob: “In de jaren 80 werkte ik samen met de Haagse kaakchirurg Rijnko Brons. Wij behandelden veel patiënten met dento-faciale afwijkingen. Dat zijn patiënten met een verkeerde tand- en kaakstand. Met een kaakoperatie probeerden we de tanden zo goed mogelijk op elkaar te krijgen. Patiënten vonden het resultaat vaak beter dan het geweest was, maar dat vonden wij niet goed genoeg. Wij wilden een optimaal esthetisch resultaat. Omdat we de richtlijnen daarvoor onvoldoende vonden, zijn wij zelf nieuwe gaan maken op basis van faciale harmonie. Daarvan is sprake als je een gezicht als één geheel ziet, dus zonder negatieve aspecten als een uit de toon vallende kin. We legden onze bevindingen vast in een boek en begonnen patiënten met de Brons-Mulié Methode te behandelen.”

Op de millimeter
Wat Rob vroeger met een meetlint en lineaal deed, doet hij nu met de computer. In de jaren 90 zetten Delftse studenten de analoge berekeningen om naar een softwareprogramma. Rob: “Opeens werd alles veel makkelijker. We kunnen nu veel sneller en nauwkeuriger analyseren. En er kwam een belangrijk onderdeel in de behandeling bij. Op basis van een profiel­foto voorspelt de computer het resultaat van de operatie. Patiënten hebben dan een beeld van wat ze kunnen verwachten. We zien dat dit bij veel mensen angst en onzekerheid wegneemt. Weten waar onder- of overcorrectie dreigt om nieuwe onbalans te voorkomen is millimeterwerk. Mijn methode laat zien waar de grens ligt. Dat is bij iedereen anders en met het blote oog absoluut niet in te schatten. Een kin corrigeren moet het karakter van het gezicht niet veranderen. Verander je de karakteristiek, dan verandert het héle gezicht. En dat is niet de bedoeling. Een lang gezicht moet na behandeling niet ineens een kort gezicht worden. Je wilt alleen het stukje corrigeren dat negatief opvalt. Ik kan precies zien tot waar een kin moet komen, om binnen de gezichtskarakteristiek te blijven.” De relatief kleine ingreep brengt harmonie in het gezicht. Benieuwd naar Rob’s methode? Lees de reviews op de website of neem direct contact op voor een consult.

Kin & Kaakcentrum Nederland
is gevestigd in de Zoetermeerse Orfeokliniek
Orfeoschouw 38, Zoetermeer
T 079 303 17 65
www.kinenkaakcentrum.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 34 t/m 35 van LEVEN! Magazine #49

Tekst: Bo Vrolijk & Petra van der Kwartel / Fotografie: Pascale van Reijn