Dushi Huis biedt kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18+ jaar een veilige woonplek volgens de Dushi Methodiek. Alle kinderen verdienen een thuis waar zij in veiligheid en geborgenheid kunnen opgroeien, om van daaruit de wereld te ontdekken. Dushi Huizen zijn er voor kinderen en jongeren die om welke reden dan ook niet meer bij hun ouders kunnen wonen.

Vaak hebben zij traumatische gebeurte­nissen meegemaakt en is er sprake van een hechtingsprobleem. De kinderen kunnen ook een verstandelijke beperking hebben of kampen met andere problemen waarvoor een diagnose is gesteld. De meeste kinderen hebben, voordat ze bij Dushi Huis komen wonen, al diverse plaatsingen in pleeggezinnen achter de rug.

Dushi Next Step
In 2022 is het zover! Dan komt er bij Dushi Huis Den Haag een extra onderkomen voor de pubers: Dushi Next Step. Deze uitbreiding is mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersgala Den Haag 2016, het Vergeten Kind, anonieme fondsen uit de regio en donateurs uit de regio. Eind 2015 opende Dushi Huis haar deuren in de Haagse regio. Een gespecialiseerd zorgteam zorgt 24/7 voor tien kinderen in Den Haag. De kinderen gaan gewoon naar school en de eerste twee 18-plussers wonen inmiddels elders.

Benefietconcert met DI-RECT
In 2018 heeft Dushi Huis Den Haag een benefietconcert voor Dushi Next Step georganiseerd in het Zuiderstrandtheater. Dushi Huis ambassadeur Shirma Rouse heeft een avondvullend programma in elkaar gedraaid met Haagse artiesten als DI-RECT, De Dutch Don’t Dance Division, De Vrije Theaterschool Den Haag, Sjaak Bral, Fred Zuiderwijk en Koen Herfst, Wolfert Brederode, Zo! Choir jr., Catharine Mooreland en op afstand Harrie Jekkers en Dinand Woesthoff. Deze avond is mogelijk gemaakt door een geweldig (organisatie)team van vrijwilligers en medewerkers van het Zuider­strandtheater, drukkerij Opmeer Papier Pixels en Projecten, uitzendbureau Intro en Catering Meesters Den Haag. Voor de Dushi Huis kinderen een avond om nooit te vergeten! Heb je vragen? Bel of mail met één van de bestuurs­leden.


Help het Dushi Huis

In het voorjaar van 2022 gaan de deuren open van Dushi Next Step Den Haag, een aanbouw bij het huidige huis. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de Dushi Huis nieuwsbrief via communicatie@dushihuis.nl

Je kunt het Dushi Huis ook helpen. Voor de inrichting van het nieuwe puberonderkomen is Stichting Dushi Huis Den Haag nog op zoek naar (particuliere) donaties.

Maak een bedrag over naar:
IBAN NL42RABO00171680278
t.n.v. Stichting Dushi Huis Den Haag
o.v.v. Inrichting Dushi Next Step


 

Dushi Huis Den Haag
Marjolein Kalkers, T 06 54 34 73 60
Herman Kastelein, T 06 52 03 58 58
Korien van der Meer, T 06 10 20 52 82
www.dushihuis.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 111 van LEVEN! Magazine #49