Van appels met een opdruk, bijvoorbeeld een bedrijfslogo, door middel van eetbare inkt tot aan sokken in een eigen design met een gepersonaliseerd label. Elk product dat je je maar kunt bedenken, is leverbaar als relatiegeschenk of in een kerstpakket bij Hello World Gifts dat vijftien jaar geleden werd opgericht door Pauline van der Jagt.

“Personaliseren van relatieschenken en kerstpakketten is de trend. Denk aan een reiskoffer met het logo van een bedrijf erop of wijn in een doos in de vorm van bijvoorbeeld een vrachtwagen”, zegt Pauline.

Showrooms vol cadeaus
Een bezoek aan Hello World Gifts aan de Laan van Ambacht 17 in Nootdorp is een feestje. In drie showrooms, waarvan twee met een kerstthema en één gericht op relatiegeschenken, kunnen klanten zelf een (kerst)pakket samenstellen voor werk­nemers of klanten. “We maken hier een feestje van voor de klanten met bijvoorbeeld een lunch vooraf”, zegt de directrice. “Een kerstpakket hoeft helemaal niet saai te zijn. Je kunt
kiezen voor een speciaal thema, zoals Italië, met bijbehorende producten.” De mogelijkheden zijn eindeloos. “Heel populair zijn de bluetoothspeakers en powerbanks en alle soorten tassen, van shoppers tot rugzakken. In coronatijd waren de brievenbuspakketten heel populair, bijvoorbeeld borrelpakketten. Daarvan zijn er zo’n twintig- tot vijfentwintigduizend de deur uitgegaan.”

Online kerstwinkel
Pauline beschikt over twintig jaar ervaring in de relatie­geschenkenbranche. Voorheen heette haar bedrijf Haaglanden Business Gifts, maar die naam werd vier jaar geleden veranderd in Hello World Gifts omdat de klantenkring zich niet beperkt tot alleen de regio Haaglanden. “Wij leveren aan allerlei soorten bedrijven. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de zorg- en onderwijssector. Daarnaast doen wij ook zogenaamde loyaliteitsprogramma’s voor bijvoorbeeld grote energieleveranciers. Bij het afsluiten van een contract krijgen klanten een welkomstcadeau of een bon.” Ook is er een speciale online kerstwinkel waar werknemers van bedrijven zelf hun kerstcadeau kunnen uitzoeken. Van parfum tot tuinbenodigdheden.” De Nootdorper werkt op grote schaal, vanaf vijftig pakketten/geschenken, en doet dit samen met manager Priscilla Houtman. “We denken met onze klanten mee en werken vaak samen met sociale werkplaatsen. Mijn bedrijf onder­scheidt zich in persoonlijk contact, snelle communicatie en scherpe prijzen”, zegt Pauline die houdt van creatieve uitdagingen en ‘mensen blij maken’. “Dat is mijn grootste drijfveer. Ik ontzorg mijn klanten op alle fronten: tot en met de logistiek.” Voorheen had de onderneemster ook tien jaar lang een skybox bij ADO Den Haag met vierentwintig stoelen die zij per seizoen onderverhuurde aan bedrijven. Tijdens wedstrijden ontfermde zij zich als gastvrouw over klanten. Bij de voetbalclub was ook haar kantoor gevestigd.

Nieuw: reizen op maat
Naast Hello World Gifts richt Pauline zich sinds kort ook weer op de reisbranche met reizen op maat. “Ik miste de reisbranche en runde vroeger jarenlang een eigen reisbureau in Heemstede. Onder de vlag van Personal Touch Travel organiseer ik business trips of individuele reizen. Dan kun je denken aan een reis naar New York of Ibiza met activiteiten als een tapastour.” Priscilla roemt de directrice. “Een echte powervrouw die altijd hard werkt.” “Tja, dat is de aard van het beestje”, lacht de onderneemster. “Ik waardeer wat ik nu heb, maar mijn doel is ook om met beide bedrijven mijn klantenkring te vergroten. Maar het is niet alleen maar halen. Ik wil met mijn bedrijven ook iets terugdoen. Zo sponsoren wij een bus van een grote zorg­instelling waarmee eenzame ouderen een dagje uit kunnen. Daar word ik blij van”, aldus Pauline.

Hello World Gifts
Laan van Ambacht 17, Nootdorp
T 070 820 03 30
www.helloworldgifts.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 104 t/m 105 van LEVEN! Magazine #51

Tekst: Tanja Verkaik / Fotografie: Hiske van der Gronden