Het is een droom die uitkomt voor Amar Sunderpersadlall (36) om de Marc O’Polo Store aan het Noordeinde 22 in Den Haag zelfstandig voort te zetten met zijn team. “Deze kans greep ik met beide handen aan”, zegt Amar, die in april na een korte sluiting voor een opfrisbeurt, de kledingwinkel heropende.

Hij zit boordevol plannen. “De zaak wordt nog groter door een glazen uitbreiding in de tuin te plaatsen, waarin de denimlijn een plekje krijgt. Ook willen we de interieurlijn en kindercollectie uiteindelijk toevoegen.” Met tweehonderddertig vierkante meter is de Haagse vestiging van het populaire kledingmerk dat in 1967 in Stockholm werd opgericht al dé flagshipstore van Nederland. “Door de uitbreiding wordt er nog ruim honderd vierkante meter aan de winkel vast­geplakt. Het streven is dat dit glazen huis eind dit jaar wordt geplaatst”, zegt de ondernemer, die ook start met de verkoop van Marc O’Polo’s exclusieve sieradenlijn.

‘Kleding zegt iets over je karakter’
Marc O’Polo heeft in totaal vier winkels in Neder­land. Vooral in Duitsland, waar tegenwoordig het hoofdkantoor is gevestigd, is het merk een begrip. “Inmiddels werk ik al tien jaar voor de modeketen. Het leuke is dat ik mijn carrière begon op deze locatie”, vertelt Amar, die altijd een passie heeft gehad voor mode. Wij zijn nu zelfstandig verder gegaan als franchise, dat maakt ons trots. Kleding zegt iets over je karakter. In de Haagse Marc O’Polo Store is een uitgebreide dames- en herencollectie te vinden compleet met bijpassende accessoires. “Alle kleding is gemaakt van duurzame mate­rialen, denk aan organisch katoen, viscose en alpaca- en merino­wol.” Hij omschrijft de stijl van het modemerk als ‘casual chic’.

Trends
De trends dit najaar? “Voor de heren zie je vooral kleding in de kleuren beige, aubergine, donker­blauw en ecru. De dameslijn bestaat uit stukken in de kleuren petrol, crème, zwart en ecru. De verkoop van mooie basisstukken gaat het hele jaar door”, vertelt de ondernemer, die een stempel­kaart introduceert voor vaste klanten. “Een volle kaart is vijftig euro waard. Dat bedrag hoef je niet in één keer uit te geven, dat kan
in delen.” Amar is trots op zijn verkoopteam: Jimmy, Jackie en hijzelf. Bekende gezichten voor de vaste klanten. “We gaan regelmatig events organiseren in de winkel met een hapje, drankje en muziek. Maar ook voor een kop koffie kan iedereen binnenlopen”, aldus Amar.

Marc O’Polo Store
Noordeinde 22, Den Haag
T 070 356 34 25
www.marc-o-polo.com

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 87 van LEVEN! Magazine #51

Tekst: Tanja Verkaik / Fotografie: Anne de Rijk