Happy Healthy, wat een goed thema weer dit keer, zeg. Voor mij zo logisch, deze combinatie. Want gezond zijn, en daarbij in mijn ogen ook fit zijn, maakt enorm gelukkig. Voor mij is sport en bewegen een groot onderdeel van mijn leven. Ondanks mijn drukke werk als wethouder van Den Haag, zit bewegen dagelijks in mijn programma. Een keer of drie, vier per week loop ik hard. Er is niets zo lekker dan je hoofd even helemaal leeg maken voor of na een lange werkdag. En onze stad is natuurlijk prachtig. Je loopt door mooie wijken en je bent altijd snel ergens in het groen of op het strand. Of ik nu vanuit het stadhuis ga lopen of vanuit huis. Mijn dochters gaan soms met me mee als ik in het weekend ga rennen, dan vinden zij het leuk om met me mee te fietsen. Daar word ik uiteraard erg happy van.

Als gezin zijn wij in het weekend ook veel op het hockeyveld te vinden. Mijn twee oudste kinderen hockeyen erg graag en ik ben dit seizoen coach. Dat geeft weer een heel andere
dimensie aan sport, kan ik zeggen. Maar wat altijd bovenaan blijft staan, is dat we willen dat onze kinderen, en daarmee alle kinderen op het veld, het leuk hebben. Dat ze lol hebben in deze sport. En dat ze ondertussen misschien ook een beetje fanatiek worden, uiteraard prima. Maar wel met voldoende relativering, er wordt nu eenmaal niet elke weekgewonnen. Dat geeft misschien even kort een minder happy gevoel, maar niet meer dan dat. Samen sporten, samen wat drinken na de wedstrijd, ook met de tegenstander, het is allemaal leuk en o zo belangrijk.

In mijn jaren als sportwethouder heb ik de verenigingen en het daarbij behorende verenigingsleven altijd de hoogste prioriteit gegeven. Samen gaan we door twee stevige crisissen heen, met Corona en de energieprijzen. En samen blijven we onze stad sterker maken. Het maakt niet uit op welk niveau je sport of beweegt, als je het maar doet!

Bij het magazine LEVEN! moet ik automatisch toch stiekem denken aan al die leuke borrels die er rondom de launches van de nieuwe edities steeds weer zijn. Dat ik gevraagd word voor een thema als Happy Healthy vind ik dan wel grappig. We sporten en bewegen uiteindelijk ook om samen van gezelligheid en het goede leven te kunnen genieten hé.

Naam Hilbert Bredemeijer
Leeftijd 39 jaar
Voorman van het CDA
Wethouder van onder andere Sport in Den Haag
Zoon van een gepassioneerd lerares
Vader van twee dochters en een zoon
Getrouwd met Nicky
CPC Loop Liep de halve marathon in 1 uur 21 minuten en marathon in 2 uur 59 minuten


Yvonne van Gennip Talent Fonds
Begin 2023 hebben we als gemeente een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Een oud topsporter die in alles Happy Healthy is, nog steeds superfit maar ook vol energie om zich in te zetten voor jonge talentvolle sporters. Haar platform geeft talenten de ruimte om crowdfunding acties te doen. Topsporters worden vaak goed begeleid, hebben inkomsten vanuit NOC*NSF en sponsors. Voor talenten is dat echt nog moeilijker. Uiteraard worden ze vanuit de afdeling Den Haag Topsport geholpen, maar wanneer iemand zich bijvoorbeeld ineens kwalificeert voor een groot internationaal toernooi, dan is er direct geld nodig om zo’n reis en verblijf mogelijk te maken. En dan komt YVGTF dus in actie! En elke donatie voor een Haagse sporter is welkom, ze zijn blij met elke euro. Check het Haagse talentboek op yvgtf.nl en maak één van onze Healthy toptalenten super happy!


Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 18 t/m 19 van LEVEN! Magazine #53

Fotografie: Pascale van Reijn (portret)