Lisa Aalders-Lie is een succesvolle zakenvrouw. Ze is getrouwd met Rob Aalders en samen hebben ze twee zoons: Robbert (20) en Vincent (15). Lisa heeft haar werk en gezin altijd gecombineerd. Waarom werken zo belangrijk voor haar is en hoe zij alles in goede banen leidt.

Tijd voor een interview heeft Lisa Aalders bijna niet. De afgelopen periode is ze druk bezig geweest met een roadshow voor het event Millionaire Mind Intensive waar zij heel Europa voor afreist. Met shows in onder meer Brussel en Wenen en een grande finale in Utrecht. Wekelijks zit ze in het vliegtuig om ervoor te zorgen dat het event op de plaats van bestemming vlekkeloos verloopt. Lisa Aalders-Lie: “Ik ben geen huisvrouw en ook geen keukenprinses, maar wel een echte probleemoplosser. Vanaf het moment dat de jongens zijn geboren, hebben wij zeven dagen in de week hulp in huis gehad en heeft mijn zusje Linda meegeholpen. Veel mensen hebben mij destijds gevraagd of ik dan niet veel miste. Nee, daar heb ik zelf totaal geen moeite mee gehad. Bovendien reisde ik toen minder en werd ik altijd telefonisch op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen thuis. Zelf ben ik daar ook mee opgegroeid, dus weet ik niet beter.”

Goed voorbeeld

Haar kinderen wil ze graag meegeven dat je om een bepaalde standaard te behouden hard
en slim moet werken. Samen met haar gezin deed ze mee aan een programma waarbij zij met weinig geld een week moesten rondkomen. “Onze kinderen zitten op privéscholen en door aan het programma mee te doen, hebben zij ervaren dat het leven er ook anders uit kan zien.” Daarnaast vindt Lisa het belangrijk dat de jongens zelfstandig zijn. “Robbert en Vincent wonen weliswaar bij ons, maar hebben een eigen gedeelte in huis. Ze hebben hun eigen taken en moeten zelf de boel enigszins schoonhouden, de borden in de vaatwasser doen en hun kleding opruimen. We eten samen wanneer we kunnen, maar ze doen ook weleens zelf een pizza in de oven. Van die zelfstandigheid hebben zij later veel plezier. Voor mezelf vind ik het belangrijk dat ik me blijf ontwikkelen.”

Uitdaging

Voor Lisa ligt de grootste uitdaging in het gescheiden houden van werk en privé. “In 2018 ben ik meer dan 20 weken op reis geweest en ook Rob is heel veel weg. Wij hebben allebei drukke banen, waarbij wij op sommige momenten 24/7 beschikbaar moeten zijn. Dan ontkom je er niet aan dat je je werk mee naar huis neemt.” Hoewel de kinderen op nummer één staan, wil ze anderen meegeven hoe belangrijk het is om in alle hectiek ook aandacht aan je relatie te blijven besteden. “Zorg dat je weet waar je partner mee bezig is. Ik ga bijvoorbeeld regelmatig mee als Rob trainingen geeft. Daardoor zie ik met eigen ogen wat hij doet en kun je met elkaar blijven praten over de zaken die je bezighouden.” Lisa is ervan overtuigd dat iedereen een succesvolle zakenvrouw kan zijn, mits je iemand hebt die je volledig vertrouwt om op terug kunt vallen. Van haar keuzes heeft ze absoluut geen spijt. Soms vindt ze het vervelend dat ze zo weinig terug kan doen voor haar zus of dat haar werk voor de kerk op een laag pitje staat. Ook mist ze het koffiedrinken met vriendinnen, maar dat komt wel weer, weet ze uit ervaring. “Het belangrijkste is dat je achter jezelf staat; van jezelf houdt. Alleen dan kun je er voor anderen zijn.”

Kijk voor meer informatie over Rob Aalders Coaching op www.robaalderscoaching.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 98 t/m 99 van LEVEN! Magazine #39