back to top
⬐ hier adverteren? bekijk de mogelijkheden.

Franse bistro met moderne twist

Deel op

Chefkok Manuel Palancares

Een vleugje Parijs in Den Haag. Chez Fleur is een van de nieuwkomers op de Frederik Hendriklaan in het Statenkwartier. “Het gaat om een Franse bistro met een moderne twist. We willen echt een ontmoetingsplek worden voor de buurt”, zegt Helen ter Beek, medeoprichter van Chez Fleur.

Chefkok Manuel Palancares is het brein achter het menu. Hij heeft een indrukwekkende culinaire staat van dienst. Zo werkte hij onder meer bij sterrenzaak El Bulli in Spanje, dat meerdere malen werd uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. “Bij Chez Fleur bieden we fine dining aan, maar de gerechten worden in een bistrostijl geserveerd”, vertelt Palancares. Niet alleen klassiekers worden in een nieuw jasje gestoken, maar de chefkok creëert ook nieuwe gerechten waarin typisch Franse ingrediënten de hoofdrol spelen. Bijvoorbeeld ratatouille-shakshouka een combinatie van dit typisch Franse groentegerecht met de Arabische kruidige tomaten- en eierenschotel, geserveerd met een huisgemaakt pitabroodje. Het gaat om een veganvariant, met veganistische feta. “Maar bij ons vind je natuurlijk ook een steak frites of in de winter boeuf bourguignon op de kaart”, zegt Palancares. “Al zal ik dan wel een verrassend ingrediënt gebruiken, zoals shortribs.” Chez Fleur heeft ook een uitgebreid aanbod aan zoetigheden. Van madeleines tot aan tartelettes en Persian Love Cake. “We hebben zelfs een kindermenu waarop een deel van onze gerechten in het klein staat”, vult Ter Beek aan. “Hier vind je geen kipnuggets met friet op de kaart, maar voedzame maaltijden met puree en verse ingrediënten.”

Knipoog naar fleurig verleden
Decennialang zat bloemenzaak Alpina in het pand. “De naam Chez Fleur, Frans voor bloem, is een knipoog naar dit verleden”, zegt Ter Beek. En daar houdt het niet bij op. Ook in sommige cocktails en gerechten zijn subtiel bloemetjes verwerkt. “We serveren bijvoorbeeld een Franse Chez Fleur cocktail met lavendellikeur en bloemetjes.” Het concept van Chez Fleur komt uit de koker van Ter Beek. De Franse bistro opende op 1 juli jl. de deuren. “Ons concept is all day dining. We hebben een ruim en zonnig terras en er is ook een aparte ruimte voor private dining of vergaderingen voor acht tot tien personen. Voor een borrel of feestje kun je ook bij ons aankloppen”, vertelt zij.

Groot geloof in concept
De bistro trekt nu al klanten van alle leeftijden: van families tot ouderen, expats, ambassadepersoneel en vriendinnengroepen. “De leukste reactie was de knuffel die ik kreeg van een man die het eten zo lekker vond dat hij wilde dat ik met zijn dochter zou trouwen”, aldus Palancares. “Wij geloven in dit concept en in De Fred; een van de weinige Haagse winkelstraten met zoveel ambachtelijke en authentieke winkels”, aldus Ter Beek.



Chez Fleur
Frederik Hendriklaan 296, Den Haag
T 070 209 90 79
chez-fleur.nl
@chezfleur.thehague

Gerelateerd

Van duingebied naar populaire woonwijk

Al eerder stonden er een paar huizen, maar het...

Een halve eeuw wijkoverleg statenkwartier

Binnen het Statenkwartier zijn ruim honderd enthousiaste vrijwilligers actief...

Van royal shopping tot wereldmarkt

Den Haag is een stad van veel. Heel veel....

Haaglanden leert door

Over het belang van (om)scholing voor volwassenen wordt in...

Column Rutger Castricum – Onze burger vader

Ik ben best fan van onze burgemeester. Daar moet...