Met Buitenplaats Hofstede realiseert NU Projectontwikkeling een nieuw exclusief landgoed in de Landgoederenzone van Rijswijk. Een rijk cultuurhistorisch gebied dat bekend staat om de prachtige omgeving en de zeven landgoederen gelegen rondom de Van Vredenburchweg.

In een parkachtige omgeving, aan een imposante vijverpartij, worden luxe appartementen in een landhuis, twee-onder-een-kapvilla’s, herenhuizen, vrijstaande villa’s en een boerderij-ensemble ontwikkeld. Buiten­plaats Hofstede is een prachtige plek om te wonen, dicht bij het Rijswijkse Bos, de Rijswijkse Schouwburg, Park den Burgh, Tennispark Welgelegen en het Julialaantje dat op haar oorspronkelijke locatie in ere wordt hersteld. Ook het karakteristieke oude centrum van Rijswijk met de Herenstraat en de binnenstad van Den Haag zijn nabij. Begin dit jaar tekende wethouder Ruimtelijke en Economisch Ontwikkeling, de heer Armand van de Laar samen met Michel Zaadhof, algemeen directeur
NU Projectontwikkeling, de ante­rieure overeenkomst (AOK) voor deze ontwikkeling. “De Landgoederenzone van Rijswijk krijgt er een nieuwe parel aan haar ketting bij. Het ontwerp van de woningen is afkomstig van Zeinstra Veerbeek Architecten uit Den Haag. De woningen zijn op ruime kavels gelegen en krijgen allemaal een unieke buitenruimte. Relaxen op de ruime veranda of heerlijk dineren op uw balkon of terras. Vanuit uw woning stapt u straks zo de natuur in. Bij dit natuur-inclusieve gevoel past ook een duurzame woning die is ontworpen met veel natuurlijke materialen. Uiteraard worden alle woningen gasloos en energiezuinig opgeleverd. De ligging in dit prachtige gebied, waar de komende jaren flink geïnvesteerd wordt in natuur, toegankelijkheid en leefbaarheid, is uniek te noemen. Aan de rand van de stad, nabij alle voorzieningen, maar toch in een groene oase van rust.”

Een nieuw duurzaam park voor de stad
Het stedenbouwkundig plan, de inrichting van Buitenplaats Hofstede en het nieuwe openbare park zijn vormgegeven door BoschSlabbers Landschapsarchitecten. Het park is
nu nog particulier eigendom maar wordt door de grond­eigenaren en ontwikkelaar, na oplevering, aan de stad geschonken. Met dit plan krijgt Buitenplaats Hofstede de nieuwe kwaliteit die het verdient. Een buitenplaats waar ook omwonenden weer met plezier komen. Om de ideeën en aandachtspunten van omwonenden en belanghebbenden te ontvangen, is vorig jaar een participatietraject doorlopen en is er een online enquête over het openbare park gehouden. Over het versterken van de aanwezige flora en fauna en de inrichting van het park zijn veel ideeën ontvangen en hebben lokale groenorganisaties meegedacht. Met deze uitkomsten in gedachten is het plan verder uitgewerkt. De Buitenplaats wordt uiterst duurzaam vormgegeven. Er wordt onder meer nieuw water met royale natuurvriendelijke oevers aan het gebied toegevoegd. Door inheemse beplanting toe te passen wordt de biodiversiteit gestimuleerd. Ook worden voorzieningen voor dieren aangebracht, zoals bijvoorbeeld nestkasten. Dit zal worden versterkt door de gebouwen ook natuurinclusief te ontwerpen. Zo ontstaat er één ecosysteem van gebouw en landschap. De materialen van de woningen zullen natuurlijk ogen en zorgen dat de gebouwen zich als vanzelf vleien in het landschap. Exclusief wonen op een landgoed, dat is mogelijk op Buitenplaats Hofstede in Rijswijk.

www.buitenplaatshofstede.nl

NU Projectontwikkeling
Waldorpstraat 1390, Den Haag
T 070 305 00 85
www.nuprojectontwikkeling.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 104 t/m 105 van LEVEN! Magazine #50

Tekst: Bo Vrolijk