Nieuw in Voorburg: lunchroom Palkinto. Hier is iedereen welkom voor ontbijt, koffie, lunch en borrel. Eigenaar Monique van der Marel heeft een prachtig team om haar heen verzameld dat deels bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, ieder met een eigen verhaal.

Het is gezellig druk bij Palkinto, de sfeervolle ambiance van deze nieuwe hotspot in Voorburg is helemaal van deze tijd. Het strakke interieur wordt gecombineerd met warme en zachte tinten. De bar, gemaakt van witte stenen, vormt het hart van deze zaak. Het team van Palkinto bestaat deels uit mensen met een afstand tot de arbeidsmark. Opvallend is het enthousiasme van de jongens en meiden die hier werken. Maurice geniet zichtbaar van het contact met de gasten en maakt van gastvrijheid echt iets speciaals. In de lunchroom zijn altijd coaches aanwezig met een zorgachtergrond, zij kunnen de anderen begeleiden of gewoon bijspringen als het druk is. Monique van der Marel: “Palkinto is gunnen vertaald in het Fins. Dat is onze overtuiging, iemand iets gunnen en hiervan genieten. Niet alleen onze medewerkers en anderen, maar ook jezelf. Wij gunnen iedereen de kans om even aan het snelle leven te ontsnappen.”

Ambachtelijk, biologisch en fairtrade

Veel van de drankjes en gerechten bij Palkinto zijn bio­logisch, fairtrade, vers en ambachtelijk gemaakt, zodat alles wat je proeft ook goed voelt. De producten zijn van hoge kwaliteit en grotendeels gemaakt door de eigen gepassioneerde medewerkers, lokale mensen of ondernemers uit de buurt. “We hebben ook een wisselend gerecht of broodje naar recept van één van de andere zaken in de straat. We houden van wat zij brouwen en bakken. Sta stil bij je eerste slok of hapje en geniet van het leven. Gun jezelf een bezoek; drink, eet, praat, werk en leef met de tijd en de mensen om je heen. Wij gunnen je een glimlach.”

Palkinto is een plek waar je elkaar met aandacht ontmoet, waar tijd is voor een praatje met de medewerkers, waar ruimte is voor geduld en waar je kunt genieten van uitstekende koffie, een lekkere lunch en gezellige borrelmomenten.

Kijk voor meer informatie over Palkinto op www.palkinto.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 21 van LEVEN! Magazine #39