Makelaar Esther van Heteren besloot zich tien jaar geleden alleen nog maar op de aankoop van huizen te richten. Een goede beslissing, want haar kantoor Mevrouw de Aankoopmakelaar is niet meer weg te denken uit Den Haag en heeft vestigingen in heel Nederland.

Esther van Heteren heeft het makelen van haar vader geleerd. Toen zij acht jaar oud was, begon hij zijn kantoor aan huis. Esther zat er met haar neus bovenop, ging mee naar nieuwbouwprojecten, speelde makelaartje en bootste de handtekening van haar vader na. “Vooral het bouwkundige aspect vond ik interessant. Ik verdiepte me in de bouwtekeningen en wist al vroeg alles van spouwmuren en uitbouwen. Op mijn negentiende begon ik als secretaresse bij hem in de zaak en klom op tot makelaar. Het bleek net zo leuk te zijn als ik had verwacht.”

Van pandgericht naar klantgericht

Met een team van vier makelaars en twee collega’s voor de binnendienst in Den Haag en vestigingen in onder meer Amsterdam en Rotterdam is Mevrouw de Aankoopmakelaar een serieuze speler geworden. “Het is heel duidelijk: we helpen de kopende partij, dat is onze specialisatie. Het contact is hecht, we gaan met elkaar op pad, ontmoeten de familie en krijgen een completer plaatje van de wensen. We bijten ons echt vast in een huis en onderzoeken kritisch of alles klopt. Want of het nu om een ton of een miljoen gaat, voor de klant is het veel geld.” Esther geniet van haar collega’s en haar klanten. “Zometeen heb ik een sleuteloverdracht, dat is de grootste kick. Ik neem altijd een persoonlijk cadeautje mee, een mooi toepasselijk boek bijvoorbeeld. Het is een feestje waar ik elke keer weer blij van word.”

Eigen baas

Toch kwam er een moment dat Esther haar huis in Arnhem te koop zette en haar vriend naar Den Haag volgde. Lees er alles over door hier te klikken en snel verder te lezen op pagina 57 in de herfsteditie van LEVEN! Magazine.

Mevrouw de Aankoopmakelaar
Piet Heinstraat 92a, Den Haag
T 070 415 84 47
www.mevrouwdeaankoopmakelaar.nl

Tekst Lizzy De Wilde
Fotografie Henk Ros