Bariloche Beach is een strandtent voor ‘levensgenieters met smaak’. Voor een warm welkom, het ultieme voeten-in-het-zand gevoel en voortreffelijk eten ga je naar Bariloche op het Zuiderstrand.
D e wandeling ernaartoe is al de moeite waard: licht stijgend het duinpad volgen en dan ineens is daar de aanblik van de uitgestrekte zee, die elke dag anders kleurt en beweegt. Nog een stukje naar beneden en je loopt zo het zandkleurige terras van Bariloche op. Vanaf 9.00 uur is de keuken open en kun je de dag beginnen met verse koffie of een lekker gepocheerd eitje met zalm en avocado. Weer of geen weer, bij Bariloche zit je altijd goed. De plek zelf is fantastisch, op een breed stuk nagenoeg leeg strand met overal zicht op de zee. In combinatie met een sfeervolle, lichte inrichting, vriendelijk personeel en gerechten van hoge kwaliteit, is het the place to be voor strandliefhebbers die houden van rust en lekker eten.

Geweldige start
Het is het tweede seizoen van Bariloche Beach. Vorig jaar mei opende Josse Andriesen de deuren na een vliegende start. “Toen de mogelijkheid zich voordeed om hier een strandtent neer te zetten, hadden we nog maar een paar weken om alles op te bouwen en in te richten. Vanaf de eerste dag dat we draaiden, hebben we bakken met complimenten gekregen. Gasten kwamen woorden te kort om uit te drukken hoe gezellig, prettig, mooi, lekker en uniek het hier is.” Het is de derde strandtent van Jasper van der Hoek en Marjan Hofstra. Ze begonnen in 2014 met Patagonia Beach in Scheveningen, zes jaar later volgde Uluwatu Beach in Hoek van Holland met Eimert Komen als mede-eigenaar en vorig jaar kwam Josse erbij als mede-eigenaar van Bariloche. Dat dit viertal talent heeft voor het combineren van ‘echt goed koken op een echt gave plek’ blijkt uit het feit dat Bariloche de Haagse Horeca Award 2024 voor beste nieuwkomer heeft gewonnen. Josse: “Dat hadden we absoluut niet verwacht. Maar het is een bevestiging dat we goed bezig zijn en dat is fijn want we luisteren naar ons gevoel en dat klopt dus kennelijk.”
Ervaring en een hoop liefde
Het succes van Bariloche komt niet zomaar uit de lucht vallen. Met het neerzetten van Patagonia aan de Scheveningse kust is het concept organisch ontstaan en steeds verder ontwikkeld. Looks, food en team zijn de drie pijlers waarop alles gebaseerd is. Elf jaar strandervaring met vallen en opstaan en een hechte groep bevlogen werknemers maakten het mogelijk om in zo’n korte tijd zoveel vaste gasten te krijgen. Josse: “We hebben heel hard gewerkt, tijdens het seizoen, maar ook in de afgelopen winter. We wilden meer licht en net iets meer ruimte, met behoud van intimiteit. Dus is er meer glas gekomen in plaats van hout, zijn er twee plekken met haardvuur en hebben we een aparte ruimte – The Cabin – die heel geschikt is voor het vieren van verjaardagen, vergaderingen en heidagen, met zo’n dertig mensen zittend of zestig dansend. De akoestiek is verbeterd en we hebben een vermogen geïnvesteerd in koffieapparatuur. Eigenlijk doen we er elke dag alles aan om waar te maken waar we voor staan. Door regelmatig met elkaar te overleggen, naar elkaar te luisteren en de tijd te nemen om een nieuwe menukaart te maken én te testen willen we continuïteit garanderen. Continuïteit in de zin dat we altijd open zijn, er altijd voldoende vriendelijke bediening is, dat er altijd tevreden gasten zijn en dat we constant eten van hoge kwaliteit serveren. Ik denk dat dit lukt omdat we ons hier op onze plek voelen, goed op elkaar zijn ingespeeld en vooral omdat we dit doen op basis van heel veel toewijding.”
“ DE VERBORGEN PAREL VAN HET ZUIDERSTRAND”

Bariloche
Strand Zuid 11, Den Haag
Strandslag 6 (opgang Savornin Lohmanlaan)
T 06 23 73 00 74
barilochebeach.nl
✍️ Lizzy de Wilde
📸 Anne de Rijk