Vanaf 19 mei heeft het Hoekse strand er een aanwinst bij: Uluwatu. Met deze nieuwste creatie brengen Eimert Komen, Marjan Hofstra en Jasper van der Hoek (Patagonia Scheveningen) het koken op niveau, de zeer persoonlijke bediening en hun focus op duurzaam ondernemen, nu ook onder handbereik van hun particuliere en zakelijke gasten in Rotterdam en het Westland.

Uluwatu is een paradijselijk plekje op het meest zuidelijke puntje van Bali. Hier vind je langgerekte stranden, grillige rotskusten en fantastische uitzichtpunten. Een geweldige plek om te surfen en waar verantwoord en goed eten belangrijk is. Deze plek is de inspiratie geweest voor de nieuwe zaak op het strand van Hoek van Holland. Jasper: “We zijn daar alle drie de afgelopen 10 jaar regel­matig geweest. Naast surfen, kun je er perfect ontspannen en echt heel goed eten. Dat hebben wij als uitgangspunt genomen voor de nieuwe zaak. Hier op het Westlandse strand kun je genieten van verfijnde gerechten, een uitgekiende wijnkaart en een mooie sfeervolle setting.” Eimert Komen draait deze zomer zijn eerste seizoen als eigenaar. Een bijzondere gewaarwording vindt hij zelf, maar dat hij zou gaan ondernemen was altijd al duidelijk. “Een eigen zaak is altijd mijn droom geweest en ik heb naar dit punt toegewerkt. Bij Patagonia heb ik altijd gekeken door de bril van ondernemer.”

Eigen stijl

De beachclub is het hele jaar geopend en biedt gasten een
verrassende nieuwe optie in deze regio. Van ontbijt tot diner. Met minder weer nemen bezoekers plaats in comfortabele haardhoeken of aan ingedekte tafels. In het samen met het Naaldwijkse designbureau Woodfever ontworpen interieur gaf Marjan smaakvol vorm aan de look & feel van de nieuwe zaak. Olijfbomen, natuurlijke kleuren, groenige tinten en veel hout voeren de boventoon. Ook nu heeft Marjan in binnen- en buitenland alle spullen op gevoel bij elkaar gezocht. “De internationale meubels en bijzondere accessoires zijn een mix van diverse stijlen. Verschillend, maar toch past alles bij elkaar”.

Eten & drinken op niveau

Bij een keuken om je vingers bij af te likken – sterrenkok Sergio Herman heeft destijds een rol gespeeld bij de keukendeling – hoort ook een geweldig culinair team. Met chef-koks Friedjof Kempenaar en Michiel Boot aan het roer kunnen gasten een combinatie van Aziatische en Mediterrane creaties verwachten, waar naast hoogwaardig vlees en spannende visgerechten, ook veel ruimte is voor veganistische en bio­logische keuzes. Het à-la-carterestaurant werkt met premium partners. Marius Jouw Wijnvriend, Van Leersum en Wine & Spirits zijn de vaste leveranciers voor de uitmuntende wijnen. Zo drink je hier op het strand zelfs Chassagne Montrachet of een Chianti Reserva. Man met Bril uit Rotterdam – winnaar van de AD koffietest – verzorgt de koffie. De bediening krijgt regelmatig trainingen over de mooie producten, zodat zij perfecte koffie zetten en gasten op betrokken wijze kunnen uitleggen welke wijn goed past bij een bepaald gerecht.

Positieve ontwikkelingen

In de afgelopen jaren komt Hoek van Holland steeds meer in de spotlights te staan. De kustplaats is onderdeel van City Marketing Rotterdam Beach. Over niet al te lange tijd rijdt van en naar Rotterdam rechtstreeks een metro naar het strand. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage. Ideaal voor zakelijke events. Jasper: “Uluwatu is nu al goed bereikbaar met gratis parkeergelegenheid pal achter ons restaurant, maar deze ontwikkelingen maken deze plek nog aantrekkelijker voor onze gasten.”

Meer informatie over Uluwatu Beach kijk dan op uluwatubeach.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 71 van LEVEN! Magazine #41