Met de komst van Health Lab De Pier biedt De Pier een totaalplaatje aan. Een plek waar je 24/7 kunt verblijven. Sporten, shoppen, eten, wellness en overnachten. Het kan allemaal op deze uniek plek aan de Scheveningse kust.

In november 2018 opende Health Lab De Pier haar deuren. Daarmee heeft De Pier haar oorspronkelijke doel gerealiseerd: een volledig aanbod voor bezoekers. Van bungee jumpen tot een hapje eten. Op deze plek, letterlijk boven de zee, vind je alles op het gebied van ontspanning. Van Finse sauna, massage, voedingsadvies tot floaten. Myrèn in ’t Hof, manager Health Lab De Pier, legt het concept uit. “We willen je laten nadenken over de manier waarop je zelf je ontspanning pakt. We laden allemaal dagelijks onze mobiele telefoon op, maar hoe vaak laden we daadwerkelijk onszelf op? Hier helpen we je weer in balans te komen.”

De locatie met uitzicht op zee geeft vernieuwde energie en rust. Marije Pietersma, commercieel manager bij De Pier, ervaart dat dagelijks: “Iedere dag heerst hier andere sfeer. Van woest en wild tot heel rustig. Dat maakt het eiland een bijzondere plek om te komen.”

Herboren

Zelf ging zij voor het eerst tijdens een hele hectische periode, zowel privé als op het werk, floaten. “Ik overzag het allemaal even niet. Toen zei Myrèn ‘nu is het klaar, je gaat een uurtje floaten.’ Ik maakte mij vooraf zorgen dat ik vooral zou liggen piekeren en mijn to do lijstje in mijn hoofd zou afwerken. Maar niets was minder waar! Nadat ik mijn telefoon en sieraden had weggelegd, plaatsnam in het water, voelde ik mij binnen vijf minuten in opperste staat van ontspanning. Zonder prikkels en afleiding, zet je jezelf op pauze. Het voelt echt als een reboot en ik kwam als herboren uit de floatroom.”

Myrèn, legt uit hoe het werkt, terwijl ze de floatroom laat zien. “Je ligt in je eigen bad, een prikkelarme omgeving. De temperatuur in de floatroom en van het water is gelijk aan je lichaamstemperatuur. Daardoor heb je het idee dat je aan het zweven bent. Hier kun je in totale rust weer opladen. Uit onderzoek blijkt dat een uur floaten gelijk staat aan vijf uur slapen. Juist door een moment van rust te pakken, krijg je weer creatieve ideeën en inspiratie. Gun jezelf dat moment!”

Hoge eisen

Deze zomer krijgt het terras van Health Lab De Pier een Miami Beach uitstraling. Zo komt er een fitness-speeltuin. Ook worden er verschillende yogalessen aan­ge­boden. Met de wind in je haren en fantastisch uitzicht, kun je hier naar hartenlust sporten en relaxen.

Marije: “Wij stellen hoge eisen aan de manier waarop wij exploiteren. Wij zoeken dus partners die hoge doelen aan zichzelf stellen. Bij De Werkplaats zit veel kennis en know-how, net zoals bij onze andere partners. Neem bijvoorbeeld restaurant ZILT, hun gezonde salades zijn na het floaten of sporten een mooie aanvulling op de gezonde leefstijl die wij met Health Lab De Pier willen uitdragen.”

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 14 t/m 15 van LEVEN! Magazine #41