Zon, zee, lekker eten, muziek: het strand is een perfecte plek voor A Night Out! Tijdens de zomermaanden gaat er geen weekend voorbij of er is wel wat te beleven in Scheveningen. Van een leuke strandfeest in één van de beachclubs tot een prachtige musical in het Circustheater of een avondje uit in het casino. Scheveningen bruist!

Vier seizoenen per jaar is het Scheveningse strand een heerlijke plek om te vertoeven. Met een glas Chardonnay op een loungebank in de zon of juist met zeiljack vol in de wind bij één van de vele relaxte beachclubs met prachtig uitzicht op de Noordzee. Onveranderd, welk jaargetijde het ook is, blijft het effect van de frisse wind. Een ontspannen, rozig en voldaan vakantiegevoel.

Attracties en musea

Ook bij slecht weer is het aan het strand goed toeven: de verschillende attracties en musea in de Haagse badplaats zijn een prima alternatief bij regen, zeker voor kinderen. Ga op ontdekking bij Madurodam. Sta oog in oog met haaien, piranha’s, roggen en zeepaardjes in SEA LIFE. Breng een bezoek aan Muzee Scheveningen, waar je alles leert over de geschiedenis van het oude vissersdorp. Of bezoek een tentoonstelling in één van de meest bijzondere musea van Nederland, Beelden aan Zee, half verscholen in de duinen.

Natuur

Met duizenden hectare aan duingebieden en parken biedt Scheveningen alle ruimte om te genieten van vrijheid en de natuur. De komende jaren ontstaat met Nationaal Park Hollandse Duinen bovendien een 43 kilometer lang aaneengesloten kustlandschap in Zuid-Holland, waar onder andere Meijendel en het Westduinpark in Den Haag deel van uitmaken.

Evenementen en festivals

Scheveningen biedt het hele jaar door diverse grote evenementen, festivals, optredens, strandfeesten en markten. Hap de eerste haring op Vlaggetjesdag, vergaap je aan de shows tijdens het Vuurwerkfestival en bewonder ’s zomers de sportieve lijven in het Beach Stadium.

Shoppen

Scheveningen kent een aaneenschakeling van winkelgebieden die worden gekarakteriseerd door kleine speciaalzaken afgewisseld met een grote hoeveelheid gezellige lunchtentjes en restaurants. Natuurlijk vind je er tal van surfshops waar je hippe boards, zwemkleding en zonnebrillen kunt aanschaffen. Maar er zijn ook genoeg kleding­zaken, modeboetiekjes en schoenenwinkels, waar de echte shopaholics zich volop kunnen uitleven.

Restaurants

Voor een diner bij zonsondergang leent de Haagse badplaats Scheveningen zich uitermate goed. De vis komt verser dan vers zo uit zee en dat proef je. Niet alleen bij de strandtenten aan de boulevard; ook de visrestaurants in de Scheveningse Haven
vormen een dynamisch decor voor een sfeervol etentje.

Voor alle strandfeesten en overige A Night Out activiteiten kijk op www.denhaag.com of www.buitengewoonscheveningen.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 10 t/m 11 van LEVEN! Magazine #41