Tussen de olijvenbomen, met vrij uitzicht over zee, kun je genieten van de rust en heerlijke Mediterrane gerechten. Bij Xiringuito waan je je aan het strand van Barcelona of de Italiaanse Riviera. Een plek waar iedereen welkom is. Van een intiem diner tot een groot bedrijfsevenement.

Uit je werk nog even met vrienden gezellig afspreken op het strand. Met een goed glas wijn en (kleine) gerechten als Iberico tonnato, chefs mosselen en pizza met San Daniele Parmaham. Kortom, genieten van het leven. Tjebbe Oijevaar: “Ik zie dan voor mij het beeld van lange tafels, waaraan grote Italiaanse families genieten van verrukkelijke gerechten en waar iedereen aan mag schuiven. Die ontspannen sfeer met een mengelmoes van Mediterrane invloeden willen wij hier graag neerzetten. Een dagje uit, maar toch met een huiskamergevoel. Mét kwalitatieve producten, goede service en getraind personeel.” De naam Xiringuito betekent in het Catalaans kleine strandbar. Spanje en ook Italië zijn inspiratiebron geweest voor de sfeer en uitstraling.

Bierviltjes

Tjebbe en compagnon Herman Diederiks leerden elkaar twee jaar geleden op een kerstdiner kennen. Na diverse brainstormsessies en het uitwerken van ideeën (op bierviltjes), besloten ze samen te werken. Inmiddels hebben ze er één strandseizoen opzitten. Hoe vullen ze elkaar aan? Herman: “Tjebbe heeft de dagelijkse leiding en ik ben zijn klankbord. Grote beslissingen over aanschaffen doen wij samen. Tjebbe: “Mensen het naar de zin maken, vind ik leuk. Ik ben opgegroeid in de horeca. Mijn vader was achttien jaar lang directeur van Sociëteit de Witte. Ook houd ik van koken. Het hebben van een eigen strandtent geeft een gevoel van vrijheid, hoewel het natuurlijk acht maanden hard werken is.”

Genieten

De ingrediënten voor de gerechten komen onder andere van een Italiaanse leverancier en Spaanse groothandel. Alle gerechten worden met liefde bereid door een chef-kok die de klappen van de zweep kent. Op deze plek kun je heerlijk genieten met familie en vrienden van het principe van shared dining, met een goede wijnkaart. Herman: “Iedereen is hier welkom. Speciaal voor kinderen zijn er diverse speel­toestellen. En je kunt hier nog vrij makkelijk parkeren. Onze aparte serre biedt vergaderruimte aan 25 tot 300 mensen. Kom gauw eens langs en ervaar zelf onze easy going sfeer!”

Meer informatie over Xiringuito kijk dan op www.xiringuito.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 8 t/m 9 van LEVEN! Magazine #41