De Frederik Hendriklaan, beter bekend als “De Fred”, is één van de meest charmante winkelgebieden van Den Haag. Op dit moment vindt er een metamorfose plaats van deze winkelstraat maar alle winkels blijven gewoon bereikbaar voor iedereen!

In het prachtige Statenkwartier vlakbij het strand, de zee en de haven van Scheveningen ligt het winkelgebied De Fred. De Frederik Hendriklaan wordt nog aantrekkelijker gemaakt door de herinrichting die in mei is gestart. Tijdens deze vernieuwing die naar verwachting in september wordt voltooid, blijven de winkels in de Frederik Hendriklaan gewoon bereikbaar. Op De Fred is winkelen een beleving. Vooral omdat je terecht kunt voor alle dagelijkse boodschappen bij speciaalzaken, delicatessenwinkels, traiteurs en zelfs bij een aantal supermarkten. Tijdens het winkelen kun je heerlijk lunchen, aansluitend borrelen of zelfs dineren in de vele horecagelegenheden
die De Fred rijk is. Het unieke winkelgebied bestaat uit bijna 130 winkels en biedt een royaal aanbod met een smaakvol assortiment op het gebied van fashion, food en lifestyle.

Vernieuwing

Winkelgebied De Fred wordt opnieuw ingericht, de verkeersveiligheid wordt verbeterd en de uitstraling wordt aantrekkelijker en past bij dit deel van het Statenkwartier. Het ontwerp voor de inrichting is samen gemaakt met de gemeente, vastgoed­eigenaren en omwonenden. De Fred wordt nog vriendelijker voor winkelend publiek. Op de bredere trottoirs komt als het ware een loper van natuursteen. Deze overzichtelijke looproute geeft een mooie impressie langs de winkelroute. De oude riolering wordt vervangen en er komen nieuwe parkeerplaatsen en ruimtes voor laden en lossen. De kruisingen worden veiliger gemaakt en het wordt een zone met een maximum snelheid van 30 km per uur. De Fred wordt weer in ere hersteld en de authentieke straatlantaarns en de bomen blijven behouden, evenals de unieke sfeer.

Bereikbaarheid

Sinds 1905 winkelen Hagenaars hier graag en dit komt door de Haagse allure die deze winkelstraat heeft. Dit winkelgebied maakt nu mooie stappen om winkelen nog aantrekkelijker te maken in dit bijzondere stukje van Den Haag. In de straten rondom De Fred kan er tot 13.00 uur overal gratis geparkeerd worden en dit winkelgebied is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tijdens de vernieuwing zal er in het weekend een hospitality team aanwezig zijn om naar wens bezoekers uitleg te geven over de bereikbaarheid en de voortgang van de vernieuwing van De Fred. Met de haven van Scheveningen, het Omniversum, het Museon, het Haags Gemeentemuseum, het World Forum theater en Madurodam om de hoek, weten velen hun weg te vinden naar de Frederik Hendriklaan. Toeristen, expats, Hagenaars en mensen uit het hele land blijven hier graag komen om te flaneren over De Fred.

Meer informatie over De Fred kijk dan op www.defred.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 104 t/m 105 van LEVEN! Magazine #41