Wist je dat de huid jouw grootste orgaan is? Het vormt de eerste beschermlaag tegen invloeden van buitenaf en beschermt je inwendige organen, spieren en bloedvaten. Naast de beschermende functie zorgt de huid ook voor de regulering van je lichaamstemperatuur en is het een essentieel zintuig om de omgeving mee te voelen. Een complex en belangrijk orgaan, bij iedereen een beetje anders en heel gevoelig voor hoe we ermee omgaan. Maar hoe kun je er dan het beste mee omgaan? Gelukkig is er een specialist die dat precies kan vertellen; de huidtherapeut!

Je huid gaat er in winterse dagen meestal wat bleker uitzien en droger aanvoelen. Bloedvaatjes worden meer zichtbaar in je gezicht (couperose) en andere huidaandoeningen zoals rosacea nemen toe. Niet echt het seizoen waar je huid zich op verheugt zou je denken. Maar niks is minder waar: de winter is het ideale jaargetijde om je huid te vertroetelen en om aan groot onderhoud te doen. Je huid wordt in deze periode namelijk minder blootgesteld aan de schadelijke effecten van de zon en krijgt daardoor meer tijd om rustig te herstellen. Het perfecte moment dus om je huid weer in topconditie te brengen.

Zoals je voor het beste brood naar de bakker gaat, ga je voor de optimale verzorging van je huid naar de huidtherapeut. Iedere huid is uniek; een persoonlijk plan van aanpak is daarom essentieel bij het gezond maken en onderhouden van je huid. De huidtherapeuten van Huidkliniek De Vliet zijn hierin gespecialiseerd en al jaren een begrip in Leiden en omstreken.

Een gezonde geest hoort in een gezond lichaam, maar vergeet niet om dat lichaam van een gezonde huid te voorzien!

‘Grote schoonmaak? Je huis in het voorjaar, je huid in de winter’

Bel voor een vrijblijvend consult: 088 – 004 27 03
Mary Beystraat 5, Leiden  –  huidkliniekdevliet.nl