Aan de rand van het statige Lange Voorhout en het Museumkwartier, vind je de sfeervolle en vooral levendige Denneweg. Dit geliefde winkelgebied wordt bezocht door modeliefhebbers, fijnproevers en levensgenieters.

Vanaf het statige Lange Voorhout en het internationale Hotel des Indes op de hoek, loopt het geliefde winkelgebied van de Denneweg tot aan de Mauritskade. De monumentale panden, veelal uit de 18e eeuw, zorgen voor een eigen karakter van dit sfeervolle winkelgebied. Ook in de kleinere straatjes in de Buurtschap 2005, zoals de Vos in Tuinstraat, Kazernestraat, Maliestraat, Hooistraat en de Spekstraat, vind je verrassende winkels en een smaakvol aanbod van horecagelegenheden. In deze editie van LEVEN! flaneren we samen met de gepassioneerde ondernemer en eigenaar van Madeleine Lingerie over de geliefde Denneweg. Madeleine: “In dit buurtje kunnen vrouwen, mannen en zelfs kinderen zich helemaal van top tot teen kleden volgens de allerlaatste trends met een waanzinnige selectie mode van de verschillende modewinkels.”

Een nieuw seizoen in modeland
Het nieuwe seizoen in modeland is aangebroken en de winkels zijn goed gevuld met de allernieuwste collecties. Nu het weer kan, worden er modeshows georganiseerd en
andere exclusieve modefeestjes om de nieuwe mode onder de aandacht te brengen. Madeleine: “Het is zo gaaf om te zien hoe iedereen in dit unieke straatje gedreven is om het winkelend publiek te verrassen met ons aanbod. Wij ondernemers noemen het zelf ook wel een warenhuis zonder dak. Het is ook heel bijzonder hoe hecht wij met elkaar zijn. Wij gunnen elkaar de omzet en samen doen we er alles aan om onze bezoekers een ‘Denneweggevoel’ mee te geven. Samen met alle winkeliers en horeca-ondernemers maken we er echt een feestje van.”

Favoriete modezaken
Voordat je een shoppingdagje begint, kun je wat cultuur opsnuiven in de musea in de buurt en genieten van koffie met zoete heerlijkheden bij een van de horecagelegenheden. In de vroege ochtend is het al een grote gezelligheid in de straat. Iedereen is in de weer om de bezoekers weer gastvrij te ontvangen. Bij Madeleine Lingerie, Black Luxury labels, Donna Tienda, Heridas Store, Kan-Did en Lien & Giel, Paul Warmer, ML Collections, Own & Club, Moofers Clothing, Miss Pearl en Windsister Warehouse kunnen vrouwen zich onderdompelen in de uiteenlopende collectie van de allermooiste fashion­items. Mocht kleding vermaakt moeten worden, dan kan dat bij de winkeliers of bij Atelier Denneweg. Het aanbod voor mannen is ook goed vertegenwoordigd op de Denneweg. Herenmodezaken als Senso, Vanità en White maken de mode­man in Den Haag. Zelfs voor de allerkleinsten is shoppen een feestje, met kindermode bij Het Kinderkabinet en One First Step.

Accessoires, horloges en juwelen
Als je toch zo lekker aan het shoppen bent op de Denneweg, kun je in dit winkelgebied je outfit compleet maken of iets moois kopen kopen om cadeau te geven, zoals accessoires van C angel tot horloges en juwelen van Atelier Camp & Co, Bodes & Bode juweliers en Sieralex Juwelier. Het aanbod van designerschoenen en tassen van Paul Warmer is als een kers op de modetaart. Het unieke van dit winkelgebied is dat de meeste ondernemers zelf in hun winkel of restaurant staan en vol passie het winkelend publiek voorzien van mooie merken en styling-advies. De veelzijdigheid van het royale aanbod in Fashion, Food, Beauty & Lifestyle maakt een bezoek aan dit winkelgebied voor iedereen echt een beleving. Ontdek je eigen favoriete modewinkels en hotspots, laat je verrassen op de Denneweg! In de omgeving van de Denneweg vind je ruim voldoende parkeergelegenheid. Daarnaast kun je terecht bij de nieuwe parkeergarage Interparking Museumkwartier op het Korte Voorhout.

www.denneweg.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 40 t/m 43 van LEVEN! Magazine #48

Tekst: Bo Vrolijk / Fotografie: Pascale van Reijn