Haagse Chic, buurtbewoners, expats, toeristen en dagjesmensen komen graag genieten van het royale aanbod van de Denneweg. Dit winkelgebied aan de rand van het Lange Voorhout en het Museumkwartier is als een gigantisch warenhuis zonder dak.

In deze wintereditie van LEVEN! staat de ‘Denneweg Special’ vooral in het teken van Beauty & Lifestyle. De monumentale panden veelal uit de 18e eeuw zorgen voor een eigen karakter van dit sfeervolle winkel­gebied. Bezoek naast de Denneweg ook de kleinere straatjes in het Buurtschap 2005. In de Vos in Tuinstraat, Kazernestraat, Malie­straat, Hooistraat en de Spekstraat vind je ook verrassende winkels en een royaal aanbod van Beauty, Food, Fashion & Lifestyle. Dit bruisende winkelgebied wordt daarom het warenhuis zonder dak genoemd.

Schoonheid en gezondheid
Bij Des Indes Health Club & Spa kunnen gasten van Hotel Des Indes en members genieten van verschillende fitness- en spafaciliteiten. Om de hoek sport je bij All About You
Gym of de Personal Fit Club. Een ander paradepaardje op beautygebied voor mannen en vrouwen is Aveda The Hague met een eigen kapsalon en schoonheidssalon. Het aanbod van exclusieve kappers met een bijbehorende vaste clientèle is indrukwekkend met Benoah Barbers, K.A. Hair & Make Up Studio, Kapcake Beauty Nail, M Haarvorming, Miyabi Hair Salon, Second Avenue Hairstyling, Salon Tati, en WI kappers. Er zijn ook nog meer beauty-adresssen zoals Tour of beauty, Dutch Beauty Boutique, Omorfiá Pura, Schoonheidsstudio Bachira Boukrim, Jitlada Wellness en Spaaz. Wil je een bijzondere tatoeage laten zetten dan ga je naar Cat’s Eye Tattoo & Nail en bij Undo Tattoo Removal zijn ze juist expert om een tatoeage snel en veilig te laten verwijderen. Bij My Store Bodycare & Home Fragrances vind je producten voor hem en haar en nog veel meer zoals Yankee Candles. Voor een stralend gebit bezoek je The White Smile Company en de nieuwe aanwinst op het gebied van healthy lifestyle is Focus Mondzorg waarbij het gaat het om je mond gezond te krijgen en te houden.

Wonen, kunst en antiek
Het unieke van dit winkelgebied is dat de meeste onder­nemers zelf in hun winkel, salon of restaurant aanwezig zijn en vol passie het winkelend publiek voorzien van mooie
merken, producten, behandelingen, diensten en advies. Het aanbod van de Denneweg is eigenlijk nog veel royaler dan een warenhuis zonder dak.

Bereikbaarheid
Parkeren is mogelijk op de Denneweg, in de omgeving en in de parkeergarage Interparking Museumkwartier op het Korte Voorhout. Het station Den Haag Centraal is in de buurt en zelfs op loopafstand. Kom je lekker met de fiets dan kan je deze binnen stallen bij Biesieklette. Mocht je onderhoud nodig hebben of je wilt een nieuwe (elektrische) fiets dan ga je naar Rijwielhandel M. van Rijn.

www.denneweg.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 54 t/m 57 van LEVEN! Magazine #49

Tekst: Bo Vrolijk / Fotografie: Pascale van Reijn