Louis Paardekooper is in het bedrijfspand in Westlandse Monster

CateringMeesters is een fullservice cateraar voor evenementen. Het bedrijf bestiert restaurant Gember in fotomuseum KM21, het grand café in het Kunstmuseum Den Haag en het MC Café in Escher in ’t Paleis. “De naam CateringMeesters is een knipoog naar de oude- en nieuwe meesters. Het is onze missie om overal culinaire meesterwerken te creëren”, zegt mede-eigenaar Louis Paardekooper.

Naast CateringMeesters, dat inmiddels al bijna twintig jaar een begrip is in- en om de Hofstad, runnen Paardekooper en zijn compagnon Nico van der Minne ook cateringbedrijf KeukenMeesters dat zich vooral richt op het Westland. “Beide bedrijven focussen zich met name op de zakelijke markt, maar CateringMeesters en KeukenMeesters kunnen ook door particulieren worden ingeschakeld om de catering te verzorgen op locatie: van bruiloften tot luxe condoleances. Ook op een aantal festivals serveren wij een breed assortiment aan eten en drinken,” legt Paardekooper uit. “Dat varieert van een heel goede hamburger tot een gastronomisch meergangendiner dat wordt uitgeserveerd en walking dinners. Maar ook een ‘klassiek’ buffet is mogelijk voor een vrijwel onbeperkt aantal gasten. Door het toenemend aantal dieetwensen is 95 procent van onze menu’s standaard al lactose en glutenvrij.”

Op evenementen worden regelmatig bijzondere bakfietsen en foodtrucks ingevlogen

Verrassend en creatief
CateringMeesters startte in 2002 klein. “Nico begon met het opzetten en runnen van de horeca in het Eschermuseum”, vertelt zijn compagnon. “Catering aanbieden aan musea bleek een gouden greep.” Ook Panorama Mesdag, Kunstmuseum Den Haag, KM21 en Pulchri Studio behoren na al die jaren tot de vaste klantenkring. Daarnaast zijn ook de gemeente en ministeries in Den Haag belangrijke opdrachtgevers voor wie CateringMeesters evenementen organiseert op locaties als Fokker Terminal, Glazen Zaal en Nieuwe Kerk. “Daar kunnen we grote borrels en diners aanbieden voor honderden bezoekers. We koken op locatie, zorgen voor de aankleding en bediening. We proberen ons te onderscheiden door onze klanten op al deze gebieden te verrassen met onze creativiteit”, legt Paardekooper uit. “Op elke locatie willen we op deze manier een unieke belevenis creëren. Je hebt maar één kans om het goed te doen. Een evenement moet meteen als een huis staan; er is geen generale repetitie. We kunnen zo een diner tussen kunstwerken organiseren maar staan ook net zo makkelijk met onze foodtrucks op een festival.”

Pop-up patisserie en kerstdinerbox
Restaurant Gember en het Grand Café in Kunstmuseum Den Haag zijn in handen van de CateringMeesters en zijn dit keer de locatie voor de lancering van LEVEN! Magazine #57. “Gember is een mooie frisse locatie vol kunst en met hoge plafonds. Voor de Tuinzaal in het Kunstmuseum Den Haag verzorgen we ook de catering voor de meest uiteenlopende zakelijke ontvangsten. ”Bijzonder is de pop-up patisserie die vanaf 23 november in het Kunstmuseum Den Haag gelijktijdig verrijst met de opening van de tentoonstelling Grand Dessert. Tijdens de kerstdagen pakt KeukenMeesters uit met een speciale kerstdinerbox waarmee je zonder uren in de keuken te hoeven sloven snel een vijf- of zesgangenmenu op tafel zet. “Desgewenst met geselecteerde wijnen erbij”, aldus Paardekooper.

Kijk op keuken-meesters.nl voor meer informatie over de speciale kerstmenu’s



CateringMeesters
Vlotlaan 316, Monster
070 – 720 07 20
cateringmeesters.nl

✍️  Tanja Verkaik
📷  Jort Stengs (portret) en Danja Vermeulen