Prinses Amalia is zestien en langzaamaan steeds vaker in het openbaar te zien. Op Koningsdag, fotomomenten in de zomer en in de sneeuw en bij uitjes met oma Beatrix of haar vader. De Haagse royaltydeskundige Sandra Schuurhof is er altijd bij en vertelt hoe ze de prinses heeft leren kennen. En vier andere bijzondere 16-jarigen uit de regio geven een inkijkje in hun leven.

Of Prinses Amalia een Sweet 16 Party heeft gevierd, zullen we waarschijnlijk nooit weten. Op 7 december 2019 blies ze zestien kaarsjes uit. Sandra Schuurhof volgt de kroonprinses al jaren op de voet. “Ik was erbij toen haar vader haar kort na de geboorte aan de pers toonde in het Bronovo-ziekenhuis.” vertelt de Haagse royaltyverslaggever. “Toen zag je overigens niet meer dan een hoopje wit; ze was helemaal ingepakt. Later zag ik haar tijdens de foto­momenten in Lech, op de Horsten en in Italië bij het vakantiehuis van Prinses Beatrix in Porto Ercole. En soms ontmoette ik haar ook tussendoor, bijvoorbeeld bij de intocht van Sinterklaas en met haar vader bij Jumping Amsterdam. Ze was bij de inhuldiging van haar vader als koning in 2013 en een jaar later namen de prinsesjes deel aan Koningsdag. Dat was een leuke verrassing.”

Wijze jongedame

Koning Willem-Alexander omschreef zijn dochter tijdens de persontmoeting afgelopen zomer in de tuin van Paleis Huis ten Bosch als volgt: ‘Ze heeft enorm veel aandacht voor mensen en is zeer empathisch. Een heel gevoelig meisje met heel veel aandacht en interesse in mensen.’ Schuurhof noemt de kroonprinses lief, warm en verantwoordelijk. “Ik vind haar ook een heel wijze jongedame. Bij publieke optredens zie je dat ze zich bewust is van de media. Ze is charmant, poseert voor de camera’s en reageert spontaan. Ik geloof dat ze de aandacht wel leuk vindt. Tegelijk is het natuurlijk lastig altijd in de kijker te staan. Ze is veel minder vrij dan leeftijdgenoten. Ze kan het op feestjes niet te gek maken.”

Eerste interview

Het was Schuurhof die het eerste interview met de prinses had. “Voor Koningsdag 2019 hadden we een aanvraag gedaan of we haar namens Hart van Nederland een paar vragen mochten stellen. Ik dacht, ik probeer het gewoon en het was goed. Dat getuigt van vertrouwen in de kroonprinses en in ons. Gelukkig ging het soepel en spontaan en was het niet stijf geproduceerd. Ze vertelde dat het soms onwerkelijk is om zich te realiseren dat dit haar leven is. En dat ze zich graag zo goed mogelijk wil neerzetten en geen showversie van zichzelf wil laten zien. Ook was het grappig om te zien hoe Koningin Máxima zich in het gesprek mengde en haar een zetje gaf om open te zijn. Ik vind het mooi dat Prinses Amalia in het verhaal van Koningsdag niet alleen als figurant optreedt.”

Theatertalent

Een paradepaardje op beautygebied met uiteenlopende gezichtsbehandelingen, massages en hammam treatments voor mannen en vrouwen is LifeStyle Salon The Hague. Alleen al het pand is adembenemend mooi. Het aantal exclusieve kappers is uitzonderlijk groot met een bijbehorende vaste clientèle. Haagse Chic, buurtbewoners, expats, toeristen en dagjesmensen komen hier graag en dat maakt de Denneweg ook zo speciaal. Niet verwonderlijk dat je in dit winkelgebied terecht kunt voor uiteenlopende zaken. “Voor nieuwe sleutels en sloten is Het Sleutelhuis het juiste adres. Geurkaarsen van o.a. Yankee Candle en bodycare voor hem en haar vind je bij My Store. Voor juweeltjes van sieraden ga je naar Sieralex Juwelier, Atelier Camp & Co en Bodes en Bode Juweliers.” Om een dagje Denneweg goed af te sluiten laten we ons inspireren voor een goede nachtrust bij de Hästens Store. Kortom er is LEVEN! op de Denne­weg.

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 16 t/m 19 van LEVEN! Magazine #43