Er is maar één echte Nederlandse winterstad: Den Haag. Waar de laatste maanden van het jaar stijlvol en feestelijk worden gevierd met winterse events door heel de stad aan zee en waar je ondanks de winterse temperaturen altijd warm én koninklijk wordt verwelkomd.

Verwen je ogen op het Binnenhof en bij het Mauritshuis met de verbluffende lichtprojecties van The Hague HighLights. Struin met een warme glühwein over de sfeervolle Royal Christmas Fair op het Lange Voorhout. Op zoek naar winters vertier aan de kust? Bewonder de prachtige ijssculpturen en de magische schaatsbaan voor het Kurhaus van het Cool Event, een must-do voor het hele gezin! Doe dit jaar twee keer kerstinkopen om dubbel te genieten van de feestelijke versierde binnenstad.

Beleef Den Haag; koninklijk, aan zee en op jouw manier. Have a Royal Winter!

Royal Christmas Fair

Donderdag 12 t/m maandag 23 december
Lange Voorhout – Museumkwartier

De mooiste en grootste meerdaagse kerstmarkt van Nederland vind je op het romantische Lange Voorhout. Meer dan 100 kersthuisjes, een verlichte hemel in de vorm van 100.000 twinkelende LED-lichtjes in de bomen en de sfeervolle omgeving zorgen voor de ultieme kerstsfeer.

Cool Event Scheveningen

Zaterdag 9 november t/m
zondag 26 januari – Kurhausplein

Op het plein van het majestueuze Kurhaus zorgt de supercoole overdekte schaatsbaan voor veel ijsplezier. En vanaf zaterdag
7 december zijn prachtige ijssculpturen te bewonderen, op de boulevard naast de Pier. Geniet met volle teugen van dit winter­paradijs.

The Hague Highlights

Donderdag 28 november t/m zaterdag 21 december
(donderdag, vrijdag en zaterdag van 18.00 – 22.00 uur)

De gevels van het monumentale Mauritshuis en de iconische Ridderzaal vormen op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond de decors van twee fantastische videoprojecties. Laat je meenemen op een tijdreis langs de hoekstenen en mijlpalen van onze democratie met de videoprojectie ‘Old Masters, New Heroes’ op de Ridderzaal. Met een interactieve lichtprojectie op het Mauritshuis, wandel je de Gouden Eeuw binnen, verander je eigenhandig de schilderijen en ontmoet je de meesters van het Mauritshuis.

Groot Kerstcircus

Zaterdag 21 december t/m zondag 4 januari – Malieveld

Wie op zoek is naar een spectaculaire circusvoorstelling haalt zijn hart op bij het Groot Kerstcircus: één van de oudste wintercircussen van het land!

Ontdek het complete programma op www.denhaag.com/winter

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 36 & 37 van LEVEN! Magazine #43