In het hart van Den Haag, aan de rand van het prachtige Lange Voorhout en het Museumkwartier vind je het charmante winkelgebied van de Denneweg. Een perfecte plek voor levensgenieters, modeliefhebbers en fijnproevers.

Parkeren is mogelijk op de Denneweg of in de nieuwe parkeer­garage Interparking Museumkwartier op het Korte Voorhout. Vanaf het prachtige Lange Voorhout, met Museum Escher in Het Paleis en het internationale Hotel des Indes op de hoek loopt de Denneweg tot aan de Mauritskade. Dit winkelgebied is royaler dan alleen de Denneweg. In de zijstraatjes zoals de Kazernestraat, Maliestraat, Hooistraat en de Spekstraat is het aanbod van winkels, horeca en speciaal­zaken verrassend. De mix van ambachtelijke producten,
exclusieve modewinkels, juweliers, gezellige café’s, brasseries, lunchrooms en restaurants maakt dit winkelgebied zo bijzonder. Hier kun je een hele dag genieten van alles wat deze omgeving te bieden heeft. Samen met ondernemer, modeman en eigenaar van herenmodezaak Senso, Egbert Zwier ‘doen we een dagje Denneweg’ zoals we dat in Den Haag zeggen.

Levensgenieters & Fijnproevers

Een dagje Denneweg kun je natuurlijk geweldig beginnen met een schuimende cappuccino, een verse jus d’orange en een heerlijk ontbijtje of brunch bij Coffeelicious, Lodewieck, Bouzy, Café Brasserie Vascobelo, Walter Benedict en andere leuke zaakjes hier in de buurt. Je kunt tijdens het shoppen even naar Saplab slowjuice om je lijf even te boosten met een smoothie en verderop in de straat bij DS Patisserie vind je heerlijke croissants en veelal ambachtelijke zoete lekkernijen. “Het unieke is zeker dat alle onder­nemers in dit gebied met zoveel passie en plezier met hun vak bezig zijn en dat zie je, dat merk je en dat proef je. Wijnkoperij de Gouden Ton doet al jaren de in- en verkoop van wijnen en op de vroege morgen krijgen bezoekers een lekkere espresso en de gekochte wijnen worden met een beetje geluk zelfs in de auto gezet.”

Modeliefhebbers

De modewereld is goed vertegenwoordigd op de Denneweg. Voor mannen, vrouwen en kinderen zijn er prachtige winkels met exclusieve modelabels. Mannen komen specifiek voor een merk of ze laten zich helemaal aankleden door de exclusieve collecties van de luxe herenmodezaken Senso en White. Kleding helemaal op maat behoort ook tot de mogelijk­heden. Handmade damesmode vind je bij Heridas. De eigenaar heeft zelfs gewerkt voor Alexander McQueen. Modeliefhebbers gaan ook graag naar Black, Donna Tienda, Own & Club, Moofers Clothing, Het Kinderkabinet, Madeleine Lingerie en Paul Warmer. Dit zijn een aantal namen in een hele reeks van topzaken waar persoonlijke aandacht, kwaliteit en optimale service de basis zijn, aan­gevuld met gigantische collecties vol must haves.

Mix & Match

Een paradepaardje op beautygebied met uiteenlopende gezichtsbehandelingen, massages en hammam treatments voor mannen en vrouwen is LifeStyle Salon The Hague. Alleen al het pand is adembenemend mooi. Het aantal exclusieve kappers is uitzonderlijk groot met een bijbehorende vaste clientèle. Haagse Chic, buurtbewoners, expats, toeristen en dagjesmensen komen hier graag en dat maakt de Denneweg ook zo speciaal. Niet verwonderlijk dat je in dit winkelgebied terecht kunt voor uiteenlopende zaken. “Voor nieuwe sleutels en sloten is Het Sleutelhuis het juiste adres. Geurkaarsen van o.a. Yankee Candle en bodycare voor hem en haar vind je bij My Store. Voor juweeltjes van sieraden ga je naar Sieralex Juwelier, Atelier Camp & Co en Bodes en Bode Juweliers.” Om een dagje Denneweg goed af te sluiten laten we ons inspireren voor een goede nachtrust bij de Hästens Store. Kortom er is LEVEN! op de Denne­weg.

Lees meer over de Denneweg op www.denneweg.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 16 t/m 19 van LEVEN! Magazine #43