Het Huygenskwartier in Oud Voorburg ligt volgens Edwin Marijs als een soort parel verstopt midden in de drukke buitenwereld. Het sfeervolle winkelgebied heeft veel monumentale panden, mooie winkels, musea en smaakvolle horecagelegenheden. Samen met de parken aan de rand van de Vliet is dit een sfeervol stukje Nederland.

Sinds maart dit jaar is Edwin Marijs voorzitter van (SOHV) Stichting Onder­nemersfonds Huygenskwartier Voorburg. Hij is als ondernemer en eigenaar van Marijs Verzekeringsadvies voornemend om een aantal jaar als voorzitter actief te blijven. “Het
Huygenskwartier Voorburg ligt als een soort parel verstopt midden in de drukke buitenwereld. Veel mensen die op de Parkweg rijden realiseren zich misschien niet dat er nog veel meer aanbod is in dit winkelgebied. De promenade van de Herenstraat en de omliggende straatjes zoals de Kerkstraat, Franse Kerkstraat, Wielemakersslop en het Zwarte Pad zijn erg sfeervol. Het geweldige aanbod van winkels, musea, kunst, horecagelegenheden met prachtige verwarmde terrassen is verrassend en divers. Samen met de gemeente en de ondernemers doen we ons uiterste best om het aantrekkelijk te blijven maken voor bewoners, bezoekers en toeristen. Het is ook nog eens heel goed bereikbaar, ligt naast station Voorburg en het parkeren is gratis. Met de komst van ruim 5.000 woningen op de Binckhorst in Den Haag en de Mall of the Netherlands in Voorburg-Leidschendam zullen we nog veel meer bezoekers ontvangen in ons sfeervolle winkelgebied.”

Lichtjesavond

Het hele winkelgebied wordt in de wintermaanden verlicht door de feestverlichting met het gekleurde logo van Huygenskwartier Voorburg. De tas staat voor het winkelgebied, de trapgevel voor het historische karakter en de rijke cultuur, de boom voor de natuur en de parken in de omgeving en de blauwe golven voor het feit dat Voorburg aan het water ligt. Je kunt je hier de hele dag vermaken en er is altijd wel iets te beleven. Je kunt in het Huygenskwartier gezellig winkelen, lekker eten en drinken, genieten van kunst en de rijke historische cultuur, wandelen in de natuur en varen op het water. “Tijdens de feestmaand is de Herenstraat en de omgeving opgesierd met vele kerstbomen tegen de authentieke lantaarns en bij de kerk staat altijd een indrukwekkende kerstboom. Op Kerstavond is het lichtjesavond in Voorburg, deze traditie trekt veel mensen aan, ook van buitenaf.” Op lichtjesavond is de straatverlichting uit en in het Huygenskwartier branden veel kaarsen, kerstverlichting en sfeerlichtjes in de etalages en de huizen in de buurt. Dat maakt het oude centrum van Voorburg sprookjesachtig mooi.

Fantastische evenementen

“Er worden het hele jaar door fantastische evenementen georganiseerd. We beginnen het nieuwe jaar al snel met Heel Huygens Hapt, concerten, fashionevents, Jazz Culinair, Vlietdagen en de Open Monumentendagen. De nauwe samenwerking met de gemeente rondom dit gebied loopt erg goed Ik ben blij met het enthousiasme van alle ondernemers en andere betrokken partijen. Samen blijven wij ons inzetten om dit gebied op alle manieren zo aantrekkelijk mogelijk te maken en waarbij het sfeervolle karakter van het Huygenskwartier gewaarborgd blijft.”

Lees meer over het Huygenskwartier op www.huygenskwartier.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 114 t/m 117 van LEVEN! Magazine #43