back to top
⬐ hier adverteren? bekijk de mogelijkheden.

Op en top strandgevoel

Deel op

Wie houdt van heerlijk eten op het strand is bij Patagonia Beach op het juiste adres. Al meer dan tien jaar verwent het team van deze fraaie strandtent, gelegen ter hoogte van het Zwarte Pad in Scheveningen, zijn gasten met persoonlijke aandacht en buitengewoon goed eten en drinken.

Het concept dat eigenaren Jasper van der Hoek en Marjan Hofstra ooit bedachten en al doende steeds verder verfijnen, blijkt succesvol te zijn. Na Patagonia volgden Uluwatu Beach in Hoek van Holland en Bariloche Beach op het Zuiderstrand. Bariloche ging vorig jaar mei open en ontving na één seizoen meteen de Haagse Horeca Award 2024 voor beste nieuwkomer. Jasper: “Ik was al onderweg naar mijn volgende afspraak toen er tijdens de Haagse Horeca Beurs bekend werd gemaakt dat wij hadden gewonnen. Totaal onverwacht, we waren immers net begonnen op dat prachtige stuk strand. We kregen de prijs omdat we ‘echt goed koken op een echt gave plek’ en dat is precies waar we voor staan. Ik zie het als een bevestiging dat ons concept klopt en dat is fijn, want we kunnen en willen niet anders, dit hoort bij ons.”

Jasper van der Hoek en Marjan Hofstra


AL TIEN JAAR HET RECEPT VOOR STRANDGELUK

Gevoel en lef

Uit het niets hebben ze in 2014 Patagonia neergezet. Zonder strandervaring, maar met lef en ondernemers-instinct. Jasper omschrijft het als een zoekend proces waarbij je voortdurend stappen naar voren zet en weer net zo hard teruggefloten wordt. “Het uitgangspunt was: we creëren een plek waar we zelf ook graag willen zijn. Een échte strandtent met bovengemiddeld goed eten, waar je altijd het gevoel hebt welkom te zijn. We balanceerden voortdurend tussen investeren en inhouden. Dat vraagt durf en zelfbeheersing. Je kunt gewoon niet alles aanpakken, je moet keuzes maken en tegelijkertijd moet je investeringen doen waarvan je het resultaat soms totaal niet kunt overzien.”

Trouwe gasten en een super team

Veel strandgangers zijn vaste gasten bij Patagonia. Ze voelen zich er thuis, kennen elkaar inmiddels goed en beschouwen zichzelf als Pata’s. Een term die eigenlijk bedoeld was voor de medewerkers, maar die nu een soort clubgevoel weergeeft. Ook het team is trouw en de meesten draaien al jaren mee. Jasper: “We hebben heel weinig verloop. We houden scherp in de gaten hoe het met iedereen gaat en geven elkaar de ruimte om te doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Onze acht bedrijfsleiders hebben hun eigen verantwoordelijkheid, bijvoorbeeld voor het kassasysteem, social media, inkoop, techniek, bar, administratie, keuken, events en HR. Dat is meestal organisch gegroeid, passend bij hun talenten en ervaring, en dat werkt prima. We starten het seizoen altijd met een Wijn en Spijs avond in elke strandtent om vertrouwd te worden met de menukaart, de wijnkaart, gastvriendelijkheid, een paar huisregels en toeren door de zaak in groepjes, waarna er gefeest wordt. En we sluiten het seizoen ook weer af met een feestje.”

Fris en professioneel

De winter en het begin van elk seizoen zijn de drukste tijden. Patagonia was toe aan een opfrisbeurt en kreeg gevels met meer glas, een nieuwe kleur op de vloer en eigentijdse interieuraccenten. Marjan zorgt voor de inrichting van alledrie de strandtenten, “Mijn auto ligt altijd vol met spullen, Wie houdt van heerlijk eten op het strand is bij Patagonia Beach op het juiste adres. Al meer dan tien jaar verwent het team van deze fraaie strandtent, gelegen ter hoogte van het Zwarte Pad in Scheveningen, zijn gasten met persoonlijke aandacht en buitengewoon goed eten en drinken. ik struin kringloopwinkels af, stel boeketten samen, koop accessoires, allemaal op gevoel, passend bij de sfeer waar wij van houden en die je in de drie zaken ziet. Dezelfde stijl, maar met een eigen smaakje.” Achter de schermen is er ook veel gebeurd. De keuken is veel efficiënter ingericht, er is geïnvesteerd in apparatuur, automatisering, betaalsystemen en bonnetjes zijn vervangen door beeldschermen. Jasper: “Het is nu veel professioneler zodat we sneller en accurater kunnen werken. Maar het concept is en blijft altijd hetzelfde!”


Patagonia Beach
Zwarte Pad 57a, Scheveningen
T 06 22 84 78 73
patagoniabeach.nl

Gerelateerd

Iedereen is welkom

Strandtent La Cantina trotseert al ruim dertig jaar elke...

Ongedwongen genieten tussen de locals

In 2023 openden Sander en Allard Francois Baia Beachclub,...

Smullen in het Statenkwartier

Simon de Vogel Traiteur is onlosmakelijk verbonden met het...

Sympathiek en smaakvol

De Franse patissier Denis Botrot kwam naar Nederland voor...

Franse bistro met moderne twist

Een vleugje Parijs in Den Haag. Chez Fleur is...