Sinds een half jaar staat Johan Zuurmond aan het roer van Zuurmond sfeermakers in het Belgisch Park. Maar eigenlijk is hij al vanaf jonge leeftijd niet meer uit de zaak weg te denken.

“Als zestienjarige mocht ik met mijn vader al mee naar zijn klanten. Zo leerde hij me het uitvoerende werk: het installeren van vloeren en gordijnen, adviseren, het aanleggen van systemen. Daardoor weet ik van de hoed en de rand. In de interieurbranche is dat echt een pré. Als ik mijn klanten iets uitleg of adviseer, dan weet ik goed waar ik het over heb.”

Extra service

Die kennis, dat weten klanten bijzonder te waarderen. Johan en zijn team doen net dat stapje meer om samen met de klant tot het mooiste resultaat te komen. Die service, daar betaal je vast extra voor, denken sommigen. Dat is dus niet zo. Johan: “Je betaalt bij ons niet meer. Maar we bieden wel die extra service, zoals de samenwerking met een interieurontwerper en de technische kennis die we in huis hebben, waardoor je met al je vragen en wensen bij ons terecht kunt.”

Mooi eindresultaat

Het gaat bij Zuurmond sfeermakers om veel meer dan het verkopen van woninginrichting. Het gaat, zoals de naam van de interieurzaak al aangeeft, om het creëren van een prettige sfeer. Of dat nu voor een woning is, een wachtkamer, restaurant of kantoor. “Met nieuwe gordijnen, andere lampenkappen en een nieuwe kleur op de wand. Door het aanpassen of toevoegen van een paar elementen kun je zoveel verschil maken. Als mensen hier binnenkomen ervaren ze de winkel als een warme, grote woonkamer. Dat is wat sfeer doet: het geeft een comfortabel gevoel. Door met klanten te praten, goed te luisteren en ze te laten zien wat de mogelijkheden zijn, voel ik snel genoeg aan wat iemand mooi vindt en wat werkt. Het is echt een proces van vertrouwen en het samen toewerken naar een mooi eindresultaat. Als dat proces slaagt, geeft mij dat steeds weer opnieuw veel voldoening.”

Vakwerk

Of het in te richten huis nog gebouwd moet worden of dat er een grootscheepse renovatie van een woning op het programma “We kunnen in alles voorzien…” Verder lezen over Zuurmond sfeermakers en hun “Niets is te gek”-budget? Klik dan snel hier en lees verder op pagina 29 van LEVEN! magazine.

Zuurmond sfeermakers
Gentsestraat 85a/87, Scheveningen
T 070 354 32 26
www.zuurmondwonen.nl

Openingstijden:
Dinsdag t/m donderdag 12.00 – 17.30 uur
Vrijdag 10.00 – 17.30 uur
Zaterdag 10.00 – 16.00 uur

Tekst Laura Van Der Meer
Fotografie Els Van Den Hoek