Lekker uitwaaien op het strand. Een stuk fietsen door het duingebied. Een hapje eten of een goede kop koffie drinken. Uitgebreid shoppen. Unieke strandhuisjes. Gezellige, kleinschalige evenementen. Kijkduin is en blijft een magische plek aan onze prachtige kustlijn. Óók nu de badplaats wordt vernieuwd.

Kijkduin is gemakkelijk aan te rijden en je kunt er gratis parkeren. Maar de aantrekkingskracht zit zeker ook in andere dingen. Aan het woord Woody Louwersen, voorzitter van de ondernemersvereniging en bestuurslid van de stichting. “Je hebt de recreatieve kant van het strand en de duinen, je hebt het winkelcentrum, een uitgebreid horeca-aanbod en sinds twee jaar ook de strandhuisjes. Vanuit de Stichting Beach Resort Kijkduin en de ondernemersvereniging doen we er bovendien alles aan om het voor bezoekers extra gezellig te maken. Dat doen we op een manier die past bij deze plek en bij onze identiteit. We organiseren leuke, laagdrempelige activiteiten. Sinterklaas is daar een mooi voorbeeld van. In Scheveningen zie je vanachter dranghekken hoe hij aankomt, op Kijkduin geef je hem een hand”.

Wauw-effect

De ondernemers op Kijkduin staan stuk voor stuk voor innovatie en duurzaamheid. Ze zien de vernieuwing als een mooie kans en er worden nu al stappen gezet richting de toekomst. Neem Chase, al sinds 1984 een begrip op Kijkduin met tegenwoordig vier zaken. Eigenaar Volker Vedder verhuist in fase 1 direct naar een nieuwe locatie. Maar tot die tijd leunt hij niet achterover. Integendeel! In december openden de deuren van deChase Concept Store. Volker: “Ik wilde eerst een outlet store inrichten, maar het pand is veel te mooi. Ik zag in dat dit een fantastische kans was om een brug te slaan naar het  nieuwe Kijkduin. Klanten krijgen hier een wauw-effect en dat is in deze tijd een absolute must…”

Hotspot voor sporters

Dennis van Elswijk opende zijn zaak nog maar twee jaar geleden en koos bewust voor deze locatie. Met succes, want Biek Bikes Fietsverhuur & Reparaties is inmiddels een ware bikers hotspot. Dennis: “Ik organiseer dit jaar voor de tweede keer een hardloopwedstrijd en ik organiseer ritten met fatbikes als uitje voor vriendengroepen of bedrijven. Daar is veel animo voor.”

Gevarieerd en veilig

Patricia Heerekop-Struving ervaart Kijkduin ook als een magische plek en prijst de variatie en het veilige gevoel dat je hier hebt. Samen met haar partner Jeroen is ze sinds twee jaar eigenaar van de HaagseStrandhuisjes.

De duurzame huisjes trekken de aandacht, bijvoorbeeld van enthousiaste bloggers en vloggers. “We plaatsen geen advertenties, maar nodigen bloggers uit, zoals National Geographic en Lonely Planet…”

Kom kijken

“Het aanbod verandert niet, je kunt zoals altijd gratis parkeren en we blijven activiteiten organiseren,” benadrukt Woody. “En als je dan toch deze kant op komt, kun je met eigen ogen zien hoe Kijkduin inspeelt op de toekomst en hoe de ondernemers hier nu al op anticiperen.”

Kijkduin: Een magische plek aan onze kustlijn

Enthousiast geworden over Kijkduin? Klik dan hier en lees snel de volledige Kijkduin Special op pagina 12 t/m 19 van LEVEN! magazine.

www.chase-fashion.nl
www.biekbikes.nl
www.haagsestrandhuisjes.nl

Tekst Marita Smit
Fotografie Louise Boonstoppel, Edwin Benders, Kevin Van Der Zwan, Olsthoorn Makelaars