Half november verandert het Kurhausplein weer in een schitterend winterwonderland. Het Cool Event Scheveningen zorgt voor ijskoude attracties in combinatie met live optredens en hartverwarmende horeca.

Het begon allemaal elf jaar geleden, toen eigenaar Damiano D’Alba van restaurant La Galleria de badplaats ook in de winter aantrekkelijk wilde maken. “Het Kurhausplein is een prachtige plek,” vertelt Damiano, “daar moest iets meer mee te doen zijn in de koude maanden. We kwamen op het idee van een schaatsbaan, hebben een bouwer gezocht en zijn gewoon begonnen. Het bleek een succes, niemand verwacht zoiets vlak aan zee. Het is nu een van de grootste regionale ijsbanen en trekt jaarlijks ruim 100.000 bezoekers.”

Kurhausplein on Ice

De ijsbaan is 600 m² en geheel overdekt. Het plaatsen van de baan luistert nauw. Allereerst wordt de fontein weggehaald, daarna wordt de grond helemaal recht gemaakt en pas dan kan de baan stukje voor stukje opgebouwd worden. Een ingenieus koelsysteem zorgt voor sterk en egaal ijs waar dagelijks op geschaatst kan worden. “Veel kinderen hebben hier leren schaatsen. Dat is erg leuk, vooral omdat de meesten elk jaar terugkomen en je hun vorderingen goed kunt zien. Het is een gezellig uitje: ouders of grootouders nemen de kinderen mee, beleven met elkaar plezier op het ijs of genieten
van het schouwspel vanaf een van de verwarmde terrassen.”

Ice Roetsjbaan en Ice Expo

Niet alleen het gekrioel op de baan is leuk om naar te kijken, de hele entourage verveelt geen seconde. Het plein wordt prachtig versierd met groen en glitter, statige kerstbomen en flonkerende verlichting. Een heerlijke plek, waar je behaaglijk een beetje weg kunt dromen met een glas glühwein of een stuk apfelstrudel. “We hebben een speciale kaart tijdens het Cool Event met typische winterkost zoals zuurkool, erwtensoep en hutspot en natuurlijk warme chocolademelk met slagroom.”

Naast de activiteiten op het Kurhausplein zijn er ook nog de dertig meter lange Ice Roetsjbaan waar je op tubes zo van de Pier de boulevard op suist en de Ice Expo. Die wordt nog indrukwekkender dan voorgaande jaren. Ice Expo is een interactieve route langs ijssculpturen die 200 jaar Scheveningen verbeelden, compleet met bijzondere sound- en lichteffecten. De combinatie ijs en zand is uniek! Professionele ice carvers maken magnifieke kunstwerken in ruimtes waar het permanent min tien graden is.

Iedereen is welkom

Er is voor elk wat wils. Klik hier en lees snel de rest van de special op pagina 12 en 13 van LEVEN Magazine Den Haag.

La Galleria
Gevers Deynootplein 105, Scheveningen
www.lagalleria.nl
www.cooleventscheveningen.nl

Tekst: Lizzy de Wilde