Wie vaak op de Fred winkelt, herkent de klassieke, ecru kappen van Classics Lifestyle direct. Met etalages die een chique-sportieve uitstraling hebben en schitterende merken laten zien. We vroegen eigenaresse Sandra Groen, die de dames- en herenmodezaak samen met haar man Leo runt, aan de hand van vijf steekwoorden waarom hun winkel alweer vijfendertig jaar zo’n succes is.

Steengoede service
“Wij gaan ver in onze service aan onze klanten. Natuurlijk krijgt iedereen bij ons uitgebreide aandacht, maar we zetten ook echt die stap extra. We denken altijd mee en verkopen vrijwel nooit ‘nee’. Dat komt ook omdat we in het midden- en hogere segment zitten. Daar hoort een hoge mate van betrokkenheid bij. Of iemand nu lang gespaard heeft voor die ene mooie trui of met gemak een hele herfstgarderobe aanschaft.”

Stijladvies op maat
“We verkopen ook vaak op afspraak. Bijvoorbeeld voor mensen met een drukke baan. Of klanten die uitgebreid advies wensen over een passende stijl of mooie combinaties. We gaan dan uitgebreid door de collectie, maken setjes en leggen die ook op foto’s voor hen vast. We hebben ook veel klanten van buiten de regio die hiervoor speciaal langskomen: vanuit Zwitserland tot Dubai.”

Onvergetelijk
“Ik denk met veel plezier terug aan de modeshows uit onze beginjaren. Omdat die echter veel te goed werden bezocht – door soms wel 250 mensen – nodigen we nu alleen kleinere gezelschappen uit. De insteek is altijd seizoensgebonden en soms komen ook merken langs met een leuke actie. Het is opvallend dat ook de jonge, hippere generatie onze winkel en shows tegenwoordig goed weet te vinden.”

Prachtige merken
We hebben veel vaste merken: voor de dames bijvoorbeeld Repeat, Malene Birger en Cambio. Voor de heren hangen er veel Italiaanse merken, zoals Tamarossa, Circolo 1901, Gran Sasso en Roberto Ricci Design. Om de spanning erin te houden en de klant een gevarieerd beeld aan te bieden, nemen we ook vaak wisselende merken in onze collectie op. En dat pakt vaak verrassend leuk uit! De ervaring hiermee komt uit de groothandel, waarin Leo twintig jaar actief is geweest met het ontwerpen van eigen collecties.”

Fijn personeel
“We zijn dankbaar voor ons toegewijde personeel. Ze hebben dezelfde mate van betrokkenheid, servicegerichtheid en vindingrijkheid. We hebben bovendien personeelsleden die al 20 tot 25 jaar bij ons werken. In deze tijd bijzonder! Ook bijzonder is dat ze vaak cadeautjes krijgen van klanten die dankbaar waren voor advies of een aankoop.”

Classics Lifestyle
Frederik Hendriklaan 229, Den Haag
T 070 331 80 95
www.classicslifestyle.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 81 van LEVEN! Magazine #51

Tekst: Katja Graven