Met de komst van Marjet Groenleer als partner bij SCG Advocaten werd dit voorjaar het Haagse kantoor van SCG Advocaten aan de Nieuwe Uitleg geopend. Sinds 1 april jl. kan de hulp van deze ervaren advocaat/scheidingsmediator ingeschakeld worden bij alle mogelijke familie- en erfrechtelijke geschillen.

Hoewel je bij dit advocatenkantoor normaal gesproken alleen terechtkomt als je problemen hebt, zou je het statige, ingetogen pand aan de Nieuwe Uitleg in hartje Den Haag ook voor de aardigheid willen bezoeken. Uit­kijkend over de rustige, lommerrijke gracht kun je je bijna niet voorstellen dat deze pal achter het leven­dige Korte Voorhout ligt. Ook de sfeer binnen bij het SCG-kantoor ademt, door de hoge, zachtblauw gestucte wanden, dezelfde geruststellende kalmte. “SCG Advocaten staat voor een persoonlijke aanpak op een hoog juridisch niveau. We luisteren goed naar onze cliënten, en respect en integriteit staan hoog bij ons in het vaandel. Familierechtszaken raken de betrokkenen persoonlijk. Dat vereist zorgvuldigheid”, weet Marjet door de twintig jaar die zij als advocaat binnen het familierecht actief is.

Vakidioot
SCG Advocaten heeft naast de Haagse vestiging ook kantoren in Eindhoven en Amsterdam. Met vijf partners is het een van de grootste familierechtkantoren in Nederland. “Wij zijn een niche-kantoor, gespecialiseerd in erfrecht, echtscheidingen en de nasleep daarvan, zoals alimentatiekwesties, maar ook in jeugdrecht, kinderontvoeringen enzovoort. We behandelen met name veel ingewikkelde echtscheidingszaken, waar bijvoorbeeld vermogende partners, vastgoedbezitters, ondernemers, samen­gestelde gezinnen of in het buitenland wonende partners bij betrokken zijn. Mijn eigen specialiteit is internationale echtscheidingen”, vertelt Marjet, die zichzelf een ‘vakidioot’ noemt. Ze publiceert over familierecht, geeft les en is actief binnen de beroepsvereniging. Ook is ze raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof in Amsterdam. Ze werkte eerder bij een advocaten­kantoor in Leiden en tot 1 april bij GMW Advocaten in Den Haag. “Ik had het daar heel erg naar mijn zin, maar de kans om partner te worden bij dit in familierecht gespecialiseerde
kantoor wilde ik grijpen. Ik zie veel mogelijkheden voor SCG in Den Haag. De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt om de Haagse vestiging op te starten. Inmiddels heb ik hier
alles op de rit en heb ik mijn draai aan deze mooie gracht wel gevonden.”

Een ‘winning team’
“Ons werk gaat over relaties en voor mij is er niets interessanter dan dat. Er is altijd een menselijk aspect. Onze zaken zijn geen zakelijke geschillen, maar wij zijn wel de professional.” De toegewijde advocate realiseert zich dat haar cliënten in een ellendige fase zitten: “Bij SCG bouwen we een band op met de cliënt en helpen om rond hem/haar een ‘winning team’ te creëren. Mijn kracht ligt in het begrijpelijk uitleggen van ingewikkelde dingen en het concreet kunnen aangeven waar mijn cliënt aan toe is. Ik begeleid hem/haar door het proces en geef ook praktische tips om door deze crisis heen te komen. Het geeft mij enorm veel voldoening als ik een cliënt in de loop van het proces sterker zie worden. En als de uitkomst dan een overeenkomst is waar mijn cliënt mee verder kan leven, kan ik met tevredenheid terugkijken.”

SCG Advocaten
Nieuwe Uitleg 21, Den Haag
T 088 909 49 70
www.scg-advocaten.nl

Meer lezen? Klik dan hier en lees verder op pagina 76 t/m 77 van LEVEN! Magazine #48

Tekst: Martine van Rijn / Fotografie: Pascale van Reijn